Елена Йончева ранена в Истанбул

1
Добави коментар
Tzvetomir-Ceco
Tzvetomir-Ceco

Сълзотворна граната удари в крака Елена Йончева в Истанбул, докато отразяваше протестите там, съобщи BNews. Журналистката изохка в ефир и започна да накуцва за кратко, но каза, че няма нищо страшно.

Тя бе поразена, докато се опитваше в пряко включване за новините на ТВ7 да покаже на живо какво се случва в сърцето на сблъсъка между демонстрантите и полицията.

Журналистката, която от години отразява на място случващото се в най-горещите точки на света, бе надянала противогаз. Йончева обясни, че без него няма да може да следи отблизо събитията в самия им епицентър.

Истанбул е превърнат в бойно поле, каза Йончева, която показа как протестиращите изграждат барикади с подръчни материали по улиците в подстъпите към площад „Таксим“.

Около 1000 полицаи от цяла Турция бяха мобилизирани в посока Истанбул в подкрепа на силите на реда там срещу гражданите. В района на истанбулския площад „Таксим” са задържани петима журналисти от местни медии, съобщи турската агенция „Доган“. Те не са носели прескарти в себе си. Полицията е получила разпореждане да допуска единствено лица с журналистически удостоверения или специални разрешителни.

Турция