Как да си построим беседка в двора

2
Добави коментар
lili757
lili757

Павилионите, или беседките както  са по-известени, са свободно стоящи, с открити странични стенни структури.

Типичната  беседка  има осмоъгълна форма с отворени странични стени и парапети. Въпреки това, т може да бъде във всякаква форма. Техните решетъчни покриви работят като преграда, пропускаща  само част от слънчевата светлина. Павилионите  могат да са с изцяло покрити покриви, което ги прави удобни за подслон в дъжда. Можете да украсите вашата беседка с висящи растения и кошници. Преди да започне изграждането, обърнете внимание на следното:

– Уверете се, че  изгражданият павилион ще бъде достатъчно голям, за да побере всички мебели, които  искате да поставите в него.

– Уверете се, че поставяте беседката  в жилищната  площ на градината си. Може да се наложи да се изравнява района допълнително.

Най напред  копаете дупки, където искате да бъдат четирите ъгъла на вашата беседка.
Вашата постройка ще бъде толкова висока, колкото е  лицева част на дължините на страните и. Попълнете зоната около основните стълбове с цимент, като се уверите, че осигурявате здрава основа..

Свържете  четири  10 см дебели  греди, предвидени хоризонтално на върха на всеки от опорните стълбове. Укрепването на структурата се прави,  като се прибави V-образна скоба за всяка една греда. Направете скоби за всяка хоризонтална греда и всеки носещ стълб.

Мястото на  покривните  летви е върху гредите  в горната част на павилиона. Ако искате покрив тип решетка, се оставят няколко сантиметра  разстояние между всяка летва. В противен случай, летвите се поставят плътно една до друга. Прикрепете летвите към гредите с винтове към покривната конструкция.

Можете да оставите  пода в естественото си състояние, или да постави плочки. Допълнително можете да затворите стените, да поставите врати и прозорци, или просто да ги оставите отворени, в зависимост от предназначението на беседката.

Следващите снимки могат да Ви дадат добра нагледна представа как би могла да изглежда вашата беседка – мечта.

[smartads]

Източник: home.howstuffworks.com