Как помага хиалуроновата киселина на кожата и от къде да си я набавим?

20
Добави коментар
keepfit
keepfit

Как помага хиалуроновата киселина на кожата и от къде да си я набавим?

От векове най-големият проблем на много дами е неизбежната борбата с времето. В последното десетилетие голям хит сред подмладяващите продукти стана хиалуроновата киселина. За да се убедим в нейните свойства и безспорни качества трябва да си зададем въпроса как действа тя.

Всяка кожна клетка съдържа хиалуронова киселина. Но само около една трета от всички тях се подновяват всеки ден. Благодарение на вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и свободните радикали, телесният ензим хиалуронидаза се задейства, за да унищожи хиалуроновата киселина. Така че на колкото повече странични влияния сме подложени, толкова е по-активна хиалуронидаза, и толкова повече хиалуронова киселина е унищожена.Това води до загрубяване на кожата, поява на бръчки, не толкова здрави стави, кости, нокти и коса.

Най-добрият начин да си запазим количествата на хиалуронова киселина в кожата е да използваме продукти с хуалурон, които съдържат съставки, които спират активността на този ензим и унищожават свободните радикали преди те да могат да увредят кожата и клетките ни.

И тук идва въпроса „какво да избера … крем или капсули”?

Разликата между 2-та вида продукти е в тяхната употреба. Кремовете с хиалуронова киселина и колаген имат същите съставки както и капсулите, но с една разлика- кремът се прилага локално на мястото което искаме да подхраним. Той не може да действа на цялото тяло. Приемането на капсулите и ефекта от тях е цялостен, като така тялото само успява да запълни недостатъка от хиалуроновата киселина и колаген там, където му е необходимо.

Хиалуроновата киселина е много лепкаво и гъсто вещество, което го прави трудно да проникне през кожата. Това трябва да се има предвид когато се нанася под формата на крем, защото не цялото колияество ще бъде абсорбирано от кожата, останалото ще бъде измито.

В миналото, поради голямото си молекулно тегло, абсорбцията на хиалуронова киселина в храносмилателния тракт е била почти невъзможна. Въпреки това е разработена техника за разкъсване на металните връзки, за да разделят хиалуронова киселина на поломери с ниско молекулно тегло. Това позволява лесното усвояване на хиалуроновата киселина, когато се приема орално. Проучванията показват, че приемането на капсули с хиалуронова киселина може да подобри зарастване на рани, влагата на лицето и да се възстанови гладкостта на кожата. Неговата най-голяма полза се наблюдава в ставната функция.

В заключение може да се каже, че хиалуроновата киселина е естествена съставка, нейната полза е доказана от хиляди хора. Тя може да се използва за кожата, като по естествен начин я овлажнява и я поддържа млада, хидратирана и подпомага, за здрави очи, кости, нокти, коса и стави. Тя е полезна във всичките си форми и начинат на прилагането и зависи от поставените цели.

Продукти свързани със статията.

Ако ни харесвате и искате да четете всяка седмица интересни и нови статии, последвайте ни в социалните мрежи.

Нека Ви помогнем да поддържате форма с нас 🙂