Новото Porsche Macan: Разкрито

1
Добави коментар

Porsche Macan – под това име ще се появи нa пазара през 2013 г. петата поред моделна серия на производителя на спортни автомобили. Нашият фотограф успя да улови в обектива си почти целия интериор на новото возило.

Още по темата

Повече за Porsche

» Всички новини
» Всички тестове

Интериорът на Porsche Macan е смесица от елементи на известните модели Panamera, 911 и Cayenne. Водачът седи в класическа пилотска кабина, оборудвана с множество кръгли инструменти. Уредите са класика – в средата е големият кръгъл оборотомер, отляво на оборотомера се намира скоростомера.

На арматурното табло се откроява леко модифицирания Sport Chrono уред с цифров и аналогов дисплей. Под тях е разположен широкият навигационен екран, който също е леко изменен и заобиколен от двете страни с високо разположени решетки за въздух. Подобно на Cayenne и Panamera, централната конзола с множество бутони е доста широка .

Macan преведено от индонезийски значи „тигър“, което означава „гъвкавост, сила, очарование и динамика“, това са „основните характеристики на новия всъдеход на Porsche“. Компактният SUV, отначало известен под името Cajun, ще слезе за пръв път от конвейра в Лайпциг през 2013 г. и е създаден върху модифицираната платформа на Audi Q5, която ще се използва и при почти идентичното Audi Q4.

Porsche Macan с мощните двигатели на Audi

По отношение на задвижването, Porsche Macan ще черпи мощ от агрегатите от Инголщат. Началната цена трябва да бъде около 50 000 евро. С тази цена Macan ще бъде най-евтиното Porsche от моделното портфолио на германците. Годишно цуфенхаузенската работилница за спортни автомобили ще произвежда до 60 000 броя от модела.

Визуално новото Porsche Macan е ориентирано към актуалния стил на Cayenne. Тесните процепи на светлините стигат чак до калниците. Големите въздухозаборници придават агресивен вид на предницата. Моделът с четири врати има дължина приблизително 4,50 метра. В задната част новото Porsche Macan е близко до първото издание на Cayenne, но в малко по-различен стил. Изпускателните тръби са плоски и поставени в хромирани вложки в задната престилка, но все още не могат да се разпознаят на снимките на нашия фотограф.