Столове за пъстра трапезария

1
Добави коментар

Трапезарията е място, където се събира цялото семейство в делнични и празнични дни. Затова се нуждае от пъстър и закачлив декор, който да създава настроение и да ражда усмивки. Ето как да обзаведете пъстра трапезария с цветни столове.

Освен красив и свеж букет, пъстра покривка за масата, цветна посуда, оказва се, че за декора на трапезарията допринася и правилният подбор на столове. Напоследък, покрай наложения еклектичен стил в обзавеждането, все повече се затвърждава тенденцията да се съчетават различни по цвят и форма столове около масата за хранене.

Възможностите за комбинации са много. Най-често срещаната е да се комбинират четири стола от един стил (епоха, десен, цвят) с други два в различни шарки. Другият вариант е масата да бъде заобиколена от шест различни по цвят обикновени дървени стола.

По желание може да се насочите към омбре ефект или да изберете цветовете на дъгата, ако имате трапезария в пастелни тонове. Друга възможност е да обзаведете трапезарията със столове, при които дървения материал е еднакъв за всички, но тапицерията е различна.

Ето и още един съвет за пъстра трапезария през лятото. Вземете няколко квадратни парчета плат с размери 50х50см. Желателно е платовете да са пъстри, ярки, с флорални мотиви. В краищата им пришийте няколко пискюла или по-едри мъниста. С така получените карета покрийте столовете в трапезарията.

19.06.2013/ Христина Спасова