Ицо Петрофф: При секса с Поли Пантев той беше активен, аз – пасивен!

8
Добави коментар
ratanasova
ratanasova

Продължават разкритията на легендарния рокаджия и колоритен гей Ицо Петрофф, пред вестника на народа „ШОУ”. В предишния брой музикантът за първи път призна официално, че е имал връзка с подземния бос-наркотрафикант, тогава едва на 22 години, Поли Пантев. Сега Ицо Петрофф подробно разказва, с факти, дати и имена, истината за техните взаимоотношения…

………………………..
– Къде и как се запознахте с убития подземен бос Поли Пантев?
– През лятото на 1982-ра година за участие в бар-вариетото в „Слънчев бряг” бях подготвил програма с 3 добре изглеждащи певици – Соня, Вили и Сийчето. По-късно те и трите направиха кариера в чужбина. В „Слънчев бряг“ в компания на млади софийски бохеми беше и безумно красивият Поли Пантев. Заедно със своите приятели той привличаше вниманието на млади момичета, загърбили добронамереността и желанието да бъдат „примерни”. Когато обявиха моето изпълнение, те възторжено извикаха и с шумни ръкопляскания показаха симпатиите си към мен.

Това беше така, защото наред с концертните изяви, аз доста често пеех в елитните софийски барове „Орион”, „София” и съвсем наскоро по това време, в новооткрития бар-вариете „Ню Отани” /Сега в „Кемпински Зографски” – б. а./. По-късно вечерта ме поканиха на тяхната маса и така за първи път аз видях Поли Пантев, който с нищо не ми подсказваше, че ще стане подземен бос. Беше много остроумен, с определен стил на сваляч. Той покани на масата и балерините на заведението – балета „Амазонки” от Полша. Още тогава усетих, че той разговаряше и интимничеше с мен по един особен начин. Същата вечер ние бяхме във възторг един от друг и той беше много доволен, че се е запознал с мен.

Каза ми, че ме е гледал и в програмата на бар „София” с компания на големия бохем по това време, известен с това, че беше изключително добър хирург, но и син на члена на Политбюро- Цола Драгойчева – Чавдар Драгойчев. Това беше паролата.

– Чух, че друг колоритен мафиот ви е запознал – Александър – Сашо Патицата – кой е той и откъде го познаваш?
– Правилно си чула, Сашо Патицата беше още по-красив от Поли Пантев!… Той беше ухажван от много красиви жени, но и от много красиви мъже. Него го познавам от един музикален бос през 70-те и 80-те години – Жак Яков. Той беше известен мениджър, който е български евреин, живеещ във Франция и дълги години работеше с певицата, също от български произход Силви Вартан. Не стига, че Сашо беше красив и елегантен, но Жак Яков го обличаше с последни модни костюми, с марките на Ив Сен Лоран, Версаче и други световни елитни дизайнери. Запомнил съм го с това, че въобще не му пукаше за подхвърляните думи „зад гърба” му, че е любовникът на Жак Яков. За мен беше истинско удоволствие, че това момче ценеше в мен, преди всичко личността Ицо Петрофф.

Посещаваше почти всички заведения, в които аз работех и нашата връзка беше единствено и само на приятелска основа. Но не крия, че при запознаването ни имахме флирт, който продължи и със сексуална връзка не повече от 1 месец. След това ние станахме много добри приятели, като много често аз го запознавах с красиви мои колежки, а доста често

той буквално ми предлагаше за леглото – момчета и негови приятели.

Той имаше такова голямо влияние над тях, че никой не му отказваше.
Той и Поли Пантев бяха много добри приятели.

Аз бях на около 30-31 години, когато веднъж късно вечерта Сашко Патицата ми се обади вкъщи и каза, че има повод поради, който да мине през нас. Часът беше след полунощ и аз му казах, че не е много удобно, но заради него ще направя жест. Доведе Поли Пантев и тримата се забавлявахме до рано сутринта. Патицата легна на дивана, а ние с Поли на моето легло.

Поли имаше спортна фигура, изключително твърдо мускулесто тяло. За развръзката в секса на него не му пукаше дали целува и прегръща мъж или най-красивата миска в София. Не беше пиян, бяхме пили само скъпо уиски, но от него просто имахме добро настроение. Когато се събудихме по-късно към обяд, с кафето Сашко поднесе един подарък, доста скъп парфюм. Каза че ще ни напръска и двамата и, че

от днес става кум на едно ново начало между Поли и мен.

Още на следващата вечер той дойде в бар „Астория”, където аз замествах една моя приятелка певица, по-късно основателка на вокално-трио „Обектив” – Ваня Теохарова. По сервитьора Поли беше казал след програмата да отида при него. Разбира се, че аз се съгласих и втората вечер ние бяхме също заедно, като осъмнахме на „Щастливеца”. Не си спомням, дали предварително беше наета стаята, но ние двамата останахме там. В София се върнахме по-късно следобед, като ни прибра обратно негов приятел, с който той имаше уговорка от предния ден.

Това ме кара да си мисля, че нещата бяха предварително уговорени. Не крия, че това наистина ме поласка и ние започнахме да се виждаме почти всеки ден. Естествено е, да разбера и за неговите занимания – той и няколко негови приятели, с които работеха в екип, предлагаха женска плът, играеха комар, и не бих могъл да бъда сигурен, но допускам, че наркотиците също са играли роля за финансовите им възможности.

– Беше ли правил според теб Поли Пантев секс с мъж и преди, или ти му беше първия?
– Не, не съм бил първият! Още в Черепишкия манастир,

когато Поли е бил ученик, е имал много близки отношения с йеромонах Ангеларий.

С него, много късно вечер, са спорели за житейски проблеми, за изключително интересни книги, притежание на училището в с. Черепиш, както за духовното приятелство и секса! От самия Поли знам, че това е човекът, чрез който той е разбрал за хомосексуалните връзки и мисля, че е останал много доволен от добронамерения отец Ангеларий.

– Ти каква „роля” играеше в любовната игра, кой беше активен и кой пасивен от вас?
– Тогава в този момент изцяло беше активен Поли. Не за това, че аз не можех да свърша работа, а защото ситуацията беше такава и неговата инициативност и младост ме предразположиха, в която аз бях самата невинност. Тук може би трябва да кажа той обичаше да се шегува със себе си и с другите.

Пред мен не коментираше личните си работи, които доста често се въртяха около измамата, а аз от своя страна не бях любопитен за нещата, които определено му носеха добри доходи. Без да искам от него това, от което имах нужда, той ми го доставяше, като при това беше предупредил близките си познати около него, да не ме притесняват с нищо. За което аз му бях много благодарен и за това, когато по-късно той имаше ангажименти извън София, може би по навик доста често ми казваше къде е в момента. С времето обаче, без никакви допълнителни усложнения, той пое по свой път, а аз по мой.

– Поли Пантев бисексуален ли е при това положение или просто е повече разкрепостен от обичайното?
– В никакъв случай той не е бисексуален, а при всички случаи с годините, а и по-късно, когато съм имал контакти с него, е ставало ясно, че е запазил

един безкрайно хубав спомен от връзката си с мен,

но нямаше никакво желание и интерес към това да имаме отново някаква задявка. Той просто беше един пич, който знаеше какво иска, как да го постигне и когато го постигаше, знаеше какво да направи по-нататък… За мен той е едно невероятно изключение, като човек, живял в България, по време на тоталитарния режим, който по-късно му създаде големи проблеми, защото той сам беше избрал пътя, в който основната му професия стана далаверата.

– Чувал ли си след това Поли Пантев да е имал и други гей-връзки?
– Не съм чувал, а и времето, в което той не поддържаше връзка с мен, безспорно му даде други възможности да се реализира като подземен бос.

– Всъщност колко пъти правихте с него секс при тази първа среща?
– Тъй като един път не ни беше достатъчно, след отпиване на няколко глътки и цигара време, ние продължавахме да се отдаваме на нашите страсти, което накара нашият приятел Сашко Патицата неколкократно да се подиграва с нас, че едва ли не ще счупим леглото.

– Като мъж Поли колко надарен беше?
– Бих казал, че той имаше много мъжко присъствие – средно положение, но на високо ниво!

– Колко време продължаваше любовният акт помежду ви?
– От след полунощ до сутринта…

– Имаше ли агресивни прояви от негова страна по време на секса помежду ви?
– Не, нямаше никакви агресивни прояви, беше изключително внимателен и с цялото си присъствие ми доказваше, че на него му е приятно с мен.

Ние се виждахме близо 3 месеца! А по-късно, когато той пътуваше из страната, само се чувахме по телефона. С времето, а и настъпващата зима, се наложи да работя в бар „Пампорово” и когато се върнах, разбрах че Сашо Патицата е заминал за Щатите. Потърсих отново пряк контакт с Поли, но той си беше сменил телефона.

– След колко години се видяхте, когато ти даде тези 10 000 долара за музикалните награди на Арт Рок Център?
– Видяхме се през 1995 г. Това беше една уговорена среща, между мен, Поли Пантев и Бранко Григоров /племенник на Боян Радев – б. а./. Срещата беше много изискана, на която разговаряхме тримата за основаването на Национална Музикална асоциация, чрез която да се популяризира поп, рок и поп-фолк музиката. Поли се държеше изключително внимателно и толерантно с мен.

Бранко Григоров обаче настояваше да се занимаваме изключително и само с поп-фолк музика /чалга!/, тогава аз предложих да направим годишни музикални награди на Арт-Рок център, представени от новоучредената асоциация, като освен мен, в Управителния съвет бяха предложени мутри, измамници, и лично за мен недостойни хора, да управляват такава институция.

Тогава Поли ми предложи офис на бул. „Христо Ботев” 13 и да взема всичко в свои ръце, тъй като Бранко е с тъмно минало и досие на рецидивист, което Поли ми показа, както и че май двамата ще движим нещата в тази асоциация.

– Казахте ли си нещо лично след толкова години или просто се видяхте само и единствено, за да свършите работа?
– Не само, че с погледи си показахме колко много се ценим, но и от разговорите, които проведохме, за мен стана ясно, че добронамереността, чистосърдечното отношение към мен, не са били просто един мимолетен флирт. А и всичко онова, което направи по-късно като негови решения, доказват, че певица като тогавашната звезда Сашка Васева, трябваше да оглави поп-фолк секцията към асоцияцията, на която аз бях председател и съм и до днес. За съжаление, с безспорно не толкова интелигентната певица аз не успях да намеря общ език и по собствено желание напуснах офиса на „Христо Ботев” 13 на 15 май 1997 г.

– Ако Поли Пантев беше жив, би ли разказал тези подробности с лека ръка от вашата интимна връзка тогава?
– Не, едва ли ще разказвам подробности, но аз ще ти разкажа една друга подробност, с която ще разбереш колко е искал да бъде той добронамерен към мен. Сумата от 10 000 долара ми беше дадена в брой от тогавашния адвокат на Поли Пантев – Ивайло Ничевски, който имаше безспорни спорове с Бранко Григоров и допълнителните суми, които

са искали от Поли, уж че не стигали за реализацията на наградите, те прибраха за себе си.

В по-късен разговор с Поли Пантев, той категорично ми заяви: „ Не се притеснявай, аз знам кой си ти, познанството ни датира от години и повярвай ми, ако имах повече самостоятелност в тази насока, щях да направя и много повече!”.

– Познаваш ли голямата любов на Поли Пантев – Силвия, настояща жена на Тодор Славков?
– Да, но само като присъствие. Имал съм няколко пъти разговори с нея, но до среща не съм стигал. Мисля, че тя не е наясно с всичките неща и дела, с които се занимаваше Поли.

Едно интервю на Светлана Терзиева – Сесил