Как да създадем перфектния пост в социалните мрежи [Инфографика]

3
Добави коментар

Съчиняването на пост в социалните мрежи, който да е силен и атрактивен, никак не лесна работа. Всеки от нас има профили в социални мрежи и волно или неволно се старае да публикува информация, която да бъде оценена, коментирана или споделена. Всичко е въпрос на опити, експериментиране и разбира се, е съпътствано от грешки. Експертите по дигитален маркетинг от цял свят постоянно обсъждат как можем да създадем перфектния пост в социалните мрежи. Интересна инфографика на My Clever Agency, представена ни в Social Media Today, се опитва да даде отговор на този въпрос.

За да провеждаме ефективно рекламните си кампании, е хубаво да имаме колкото се може повече присъствие в различни социални мрежи, но всяка една от тях работи по различен начин. Както отбелязва и авторът на статията, снимка, която ще сработи като туит, вероятно няма да е перфектната публикация в Pinterest.

Нека все пак да разгледаме накратко няколко съвета за всяка една мрежа, спомената в инфографиката. 

 

Facebook

На първо място постът трябва да е позитивен. Публикувайте информация с кратък линк към нея и снимка. Качествените снимки във Facebook винаги правят поста по-атрактивен, привличащ вниманието на хората. Това пък води до повече харесвания, коментари, споделяния и т.н. Хубаво е да я подкрепите с коментар и с въпрос например, който да провокира реакция.

 

Twitter

В Twitter, както знаем, имаме само 140 символа на разположение, затова там трябва да сме по-кратки и сбити. Използвайте призиви към действия (call-to-actions) и кратки линкове с правилната пунктуация и избягвайте абревиатурите.

 

Pinterest

Златно правило в Pinterest e “без лица на хора”. Установено е, че снимки на брандовете без лица на хора на тях се репинват 23% повече от тези, на които виждаме човешки лица. Препоръчва се и използването на снимки с повече цветове, като наблегнете на червеното – изображения с червен или оранжев цвят получават два пъти повече репинване.

Google +

Отбелязвайте брандовете или хората в публикациите си в Google+. Така те получават известие за това нещо и е по-вероятно да реагират. Използвайте хаштагове и снимки в голям формат. Водете ефективен диалог с хората от вашите кръгове в Google+.

 

На инфографиката можете да разгледате и най-подходящите и най-неподходящите часови интервали за публикации във всяка една от тези четири социални мрежи, както и в LinkedIn. Ползвате ли някои от тези тактики при изграждане на публикациите си? Споделете съвети и малки трикове за постигане на перфектната публикация в социалните мрежи.

снимки: socialfresh.com, blog.bezhod.net, allshecooks.com, mycleveragency.com

Facebook

Google+

Twitter

Меломан.
Football nerd.
Social geek.
Scene Boy – обичам музиката на живо.
И други определения съм чувал за мен, но те не са важни 🙂
Старая се да живея екологично и да мисля положително. Обичам да чета и да пиша разкази. Това е май засега.