Да отслабнем с въже

1
Добави коментар
it_maniak
it_maniak

Скачането на въже е един по-лесен начин да раздвижим тялото и да се отървем от излишните килограми. Забавното подскачане е подходящо за тренировка на открито, например след сутрешния крос. Според списание „Muscle and Fitness“ човек може да изгори 16 калории в минута, подскачайки на въже.

Натоварването, което извършваме стяга прасците и седалищните мускули. Скачането на въже минава в групата на така наречените кардио и плиометрични упражнения. Плиометричните упражнения са вид тренировка, която позволява на мускула да достигне максимална сила за кратко време.

Това, което ви е необходимо са облекло за спорт и въже.

Започнете тренировката с леки подгряващи движения за ръце и крака. Направете клекове, леки усукващи движения на торса, раздвижете добре раменете и коленете. Няколко минути по-бързо ходене ще повиши телесната температура и постепенно ще увеличите сърдечната честота преди тренировката. Започнете да въртите въжето и да отскачате с леко свити колене.

Правете отскоци в рамките на 20 секунди, след което направете почивка. Започнете с леки серии като постепенно ги увеличавайте. Три пъти седмично е достатъчно за кардио тренировка. За да отпуснете мускулите след нея направете следното упражнение.

Лягате по корем, след което свивате коленете към хълбоците. Подпирате се на ръце, леко се изправяте и изпъвате назад краката като тежестта пада върху петите ви. Повторете го няколко пъти. Тази завършваща част ще намали напрежението в мускулите на прасците.