Рецептите на шеф Иван Манчев от „Черешката на тортата“ – Edna.bg

0
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

За шеф Иван Манчев най-важното условие, за да си добър готвач – е екипната работа

Снимка:
Нова телевизия

Това е първата от поредицата рецепти, които ще ви представяме със съдействието на шеф Иван Манчев* и предаването в ефира на Нова телевизия „Черешката на тортата“.

Готовото ястие

Необходими продукти за 1 порция:
15 бр. тигрови скариди
100 г лапад
2 стръка пресен лук
15 г чесън
30 г маслини
1 домат конкасе
100 мл доматен сос
20 г пресен босилек
сол и черен пипер на вкус
50-60 г пармезан

Начин на приготвяне:
Запържваме нарязаните лук, чесън, лапад, конкасе от домати, маслини и доматен сос. Тигровите скариди се прибавят към така направения сос, поръсва се босилека и запичаме в съд, като поръсваме ястието с пармезан.

Шапката на тв формата

* Иван Манчев е от малцината готвачи в България, успели да осъществят мечтата на повечето кулинарни професионалисти – да бъде главен готвач в собствения си ресторант. За да стигне дотук обаче, е минал през всички стъпала на професионалното развитие. Завършва Техникум по обществено хранене в Банкя, Българо-датския колеж, специалност „Туризъм“ и Техническия университет в Габрово, специалност „Търговия и маркетинг“. През 1993 г. започва работа в ресторанта на хотел „Кемпински – Хотел Зографски“, където трупа опит и усъвършенства тънкостите на занаята. Не след дълго става главен готвач на хотела. Специализирал е в Германия и Швейцария. Основател е на НАПГ (Национална асоциация на професионалните готвачи) в България заедно с шеф Андре Токев. Автор е на десетки кулинарни статии, носител е на редица награди, а вече трети сезон е готвач-консултант в кулинарното риалити „Черешката на тортата“ от ефира на Нова телевизия. Женен с две деца.