Атанас Добрев е новият Главен изпълнителен директор на VIVACOM

2
Добави коментар

Атанас Добрев е новият Главен изпълнителен директор на VIVACOM. Той поема ръководството на телекома от 21 юни 2013 г. Добрев, който досега беше Главен финансов директор на оператора, ще смени на новия пост Бернар Москени, който ръководеше телекома през последните пет години и половина.

През това време компанията обедини мобилния и фиксирания си бизнес под един бранд и въведе първите у нас пакетни решения за цялостно телеком обслужване. Операторът продължава да увеличава дела си в мобилния бизнес, който към момента е 22% и, за първи път в новата история на телекомуникациите, през първото тримесечие на тази година излезе начело по оборот и оперативна печалба.

VIVACOM пусна собствена телевизионна услуга през 2010 г. и в края на 2011 г. започна изграждането на оптична мрежа, която днес покрива над половин милион домакинства. Компанията е най-големият интернет доставчик в страната със 100% покритие на територията на България, дори в най-отдалечените места.

Председател на новия Управителен съвет на компанията е Златозар Сурлеков, а членове – Атанас Добрев, Русин Йорданов, Александър Грънчаров и Ивайло Бачийски.

Атанас Добрев се присъединява към VIVACOM през септември 2008 г. , като преди това е работил в конкурентната Глобул. Досега той отговаряше за финансите на компанията, включително бизнес планиране, контролинг, осигуряване на приходите и управление на сградния фонд.

Златозар Сурлеков е член на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка АД от 2000 г. Започва кариерата си в областта на продажбите в телекомуникационния сектор като Директор “Продажби” в “Инкомс Капш” ООД – първият джойнт венчър в Източна Европа в сферата на телекомуникациите.

Русин Йорданов се присъединява към  VIVACOM през 2004 г. като Главен корпоративен съветник, а от 2007 г. до 2010 г. е Главен юридически директор на компанията. В това си качество той ръководи правната дирекция на телекома и организира правното обслужване на VIVACOM и неговите дъщерни дружества. Координира и контролира работата на външни местни и чуждестранни правни кантори, ангажирани от VIVACOM по различни проекти.

Александър Грънчаров идва във VIVACOM от поста Главен изпълнителен директор на Карлсберг за България, като преди това е бил мениджър на Кока-Кола за България. Отговарял е пряко за търговската политика, логистиката, човешките ресурси, връзките с обществеността и правните въпроси на бирения гигант у нас.

Ивайло Бачийски е работил за големи технологични компании като Алкател, Ериксон и Сиско, където е отговарял за бизнеса и операциите с водещите телекоми в България. Последните пет години заема регионални мениджърски позиции в глобалния интернет доставчик Cogent Communications и в израелския лидер за VoIP решения – Audiocodes

 

Снимка: VIVACOM

 

 

Facebook

Google+

Twitter

Linkedin

Съосновател и Управител на SocialEvo.net, водещ български новинарски сайт за най-новите тенденции в социалните медии и онлайн маркетинг SocialEvo.net. Запален по всичко свързано със социалните мрежи и нови дигитални технологии. Има осезаемо присъствие в Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Pinterest Foursquare. Член на журито на „БГ Сайт 2011“. Член на журито на Класацията за „Най добра Българска Facebook страница“. Интереси: социални медии, социални мрежи, дигитални технологии, онлайн маркетинг и реклама, мобилни технологии, джаджи. Популярен като @rainmakertom в социалните мрежи.
Social media, online marketing, Tech, Mobile