Деян Икебаната: Кълна се в майка си – не съм спал с Емил Димитров!

2
Добави коментар

Деян Неделчев-Икебаната отпадна втори на големия финал на “Къртицата” и това го лиши от шанса да участва в последната битка и борбата за голямата награда в “Къртицата”. От друга гледна точка, той май спечели най-голямата награда в предаването – хонорара си и народната любов. Представи и последния си хит “Випове, випчета и випеси”. Деян изключително откровено и свободно разказа пред “ШОУ” за участието си в предаването и за живота си извън него.

– Вие сте от тези, пикантните вестници, които пишат неверни неща за мен, нали?

– Не! Когато е имало нещо за теб, го е казал някой твой колега, приятел или познат. Последния път – дизайнерът Александър Кулагин…
– Той говори ужасни неща! Декември месец миналата година ме покани да участвам в някакво предаване по интернет. И си направи реклама с мен и ме пита пълни глупости. Някакви провокативни въпроси. Аз си му казах всичко, както си е. После се заяде с мен по скайп, взе да ме обижда. Казах му: “Виж какво, не ти отива, малък си още. С нищо не съм те предизвикал, защитавам се, както мога. След като ми говориш глупости, е редно да се защитя, но като не разбираш от дума – ще обърна другия край!”. И го блокирах и в скайп, и във фейсбук.

– Той каза, че си си бил признал пред него, че си имал връзка с Емил Димитров…
– Няма такова нещо! Честен кръст! В майка ми се кълна! Аз никога не съм спал с Емил Димитров и никога не съм разкривал, че имам хомосексуални наклонности. Какъв съм в сексуално отношение, никога не съм го казвал. Дали съм хомо, би- или хетеросексуален, си е моя работа. Никога няма да го разберат. И в момента не съм с никого. Сам съм.

– Азис също много те провокира. Защо той толкова искаше да разбере?
– Ми защото той си е такъв! Това пък са толкова нормални неща – кой с кого спи, какво толкова интересно има?

– Доста хора се интересуват…
– Но защо? Не мога да разбера! Емил Димитров ми беше изключително голям приятел. Записах прекрасен дует с него – 1995 г., той пя на абитуриентския ми бал 1982 г. Никога не съм си и помислял да имам такива отношения с Емил Димитров, каквото и да е искал той от мен. Имат интерес да ме изкарат хомосексуалист, за да казват как той ме е направил известен. Ами аз нямам ли талант? Не съм ли показал през годините какво мога, колко албуми имам, какви награди имам, че някой трябва да ме направи известен със спане?! Това са глупости пълни! Лека му пръст на Емил, той щеше да се смее.

“Много важно! Дреме ти на оная работа”

това щеше да ми каже.

Сега, след “Къртицата”, хората почнаха много да се интересуват от мен. Преди ме смятаха за несериозен, а сега вече се интересуват да видят всичко. В клиповете си мога да съм всякакъв. Аз съм артист, мога и гол да застана и го правя – не ми пука! А сега – влязох в “Къртицата”, всички вече са очаровани от мене и искат да ме наеб*т , с извинение. Толкоз много ме харесват! Но хората са лоши – те съдят, без да знаят, без да се интересуват. Но вече не се ядосвам на такива неща. Радвам се, че се представих прекрасно в “Къртицата”.

– Имаше ли предложение ти да си Къртицата?
– Да. Главният редактор ми каза, че съм бил в топ 3 от вариантите. Ако Кирил не се е съгласил, щях да съм аз. Но ми казаха, че аз съм бил с най-малък процент заподозрян от зрителите и може би, ако аз бях Къртицата, можеше и да спечеля парите.

– Успя ли да изгледаш всичко?
– Не. Свалил съм си всички предавания, качил съм ги на дискове и тепърва лека-полека ще ги гледам. Ние 3 месеца бяхме като в казарма, затворени в едно пространство и, с изключение на битките, не сме излизали никъде. Ужасно ми беше трудно да живея с толкова хора и при това ужасно осветление. Единственото ни забавление бяха битките. Накрая така претръпнахме към всичко, че можехме да изпием и да изядем всичко. Викам и на Марина:

“И лайна да ни бяха дали, и тях щяхме да изядем”

– Защо спечели Любо?
– Както чувам, казват, че е нагласена работа. Чувам, че SMS-ите са нагласени, но не знам. Мен лично, никой не ме е подкупвал за нищо. Имах хонорар, за който се съгласих. Не е кой знае колко голям в сравнение с това, което чувам, че е било при другите, но не ме интересува. Доволен съм от това, което направих, и не съжалявам за нищо. Запознах се с прекрасни хора вътре, с много малко изключения.

– Кои са те?
– На мен ми бяха трудни Любо, Рут, Гибона. Кирчо беше странен. Донякъде Тошко не мога да го разбера. Харесвам го, но има нещо, което не мога да разбера.

– Любо и Рут обичат ли се?
– За мен е нагласено всичко.

– И бременността й ли?
– Да. Току-що разбрах, че не е бременна. И аз се усъмних, защото тя нонстоп пиеше и пушеше. Ако ти носиш дете в утробата си, би трябвало да спреш. Но от две-три места ми казаха, че не е бременна, че е нагласено. Не знам защо, може би за рейтинг… Предполагам…

– Рут как понесе “кървавия шейк”?
– Не го понесе. Излезе навън и повърна. Беше отвратителен! С тия големи съсиреци, които се плъзгаха по гърлото… Ужас беше!

– В Базата имаше един много силен разговор между теб и адаша ти Донков за бащите ви. Двамата дори се разплакахте. Ти каза, че баща ти е имал тихо пиянство, не е бил агресивен…
– Той като че ли загуби афинитет към живота. Много и не му се работеше, доколкото знам от майка ми, имал е три години трудов стаж като електротехник. Но е бил страшно ученолюбив. Имаме огромна библиотека вкъщи, в Русе. Беше изчел всичко. И все казваше: “Тази страна не върви на добре”. Умря на 1 септември 1989 г. Пиенето му беше кусурът на него.

– Той може би не е можел това да понесе и затова е пиел? Бягал е?…
– Бягство от действителността. Може би и майка ми много го пресирала, защото тя е много по-силна от баща ми. Тя е движещият фактор в семейството.

И когато той се напиваше, тя започваше да крещи

и да вика, това много изнервяше обстановката, а той сигурно е търсил някакъв отдушник. Пък те много се обичаха! Като беше трезвен, беше прекрасен, но като беше пиян, беше ужасен. Лека му пръст, аз го обичам много, но това му беше кусурът. Брат ми нито пие, нито пуши. Аз мога все пак да пийна.

– Видя се на рождения ден на Тошко…
– Ние тогава изпуснахме напрежението. Толкова се нуждаехме от това! Аз така се напих… Толкова много изпих и така ми се размъти мозъкът…

– Защо се съблече гол?
– Това беше предизвикателство от страна на Рут и Киро. Не си спомням кога са ми го казали, но ми казаха, че са ме провокирали. Рут казала: “Съблечи се”, а Киро казал: “Не можеш”, а на мен само това ми трябваше – и се бухнах в басейна.

– Какво правеше Гибона с барманките?
– Той някъде излезе с тях. Хвана ги под ръка и излезе навън с тях. Някъде около 20 минути ги нямаше.

– Ти си единственият ВИП, който не се е пазарил за хонорара си. Защо?
– Можех да се пазаря, но не го направих, защото вече имам фобия. Като кажа какви пари искам, и работата се разсъхва. И този път реших да не го правя. Обаче тепърва като ме канят, ще искам повече, защото вече съм си вдигнал цената. Иван каза, че съм единственият, който не е предявил претенции към договора си.

– Можеше да излезеш за участие…
– Не, аз нямам участия. Надявам се тепърва да ме викат. Емануела обеща да ме свърже с “Ара”, Килата каза, че иска да ме продуцира, Константин и Иво Танев също обещаха да ми уредят участие. Да видим дали ще стане нещо или всичко са празни приказки. Ако не – си заминавам пак.

Не мога да стоя гладен!

– Преди “Къртицата” щеше да участваш в друго шоу, но нещо се провали…
– Бях поканен в предаването на Слави Трифонов “Младост 5” и снимах една серия с Емануела и Килата – там се запознахме. Но не ме харесаха. То и самото шоу май не става много. Сега заради “Къртицата” обаче са решили да го излъчат – заради популярността ми сигурно…

– Защо във Фейсбук качваш снимки само на голи мъжки тела и котенца?
– Мъжкото тяло е много хубаво.

– А женското не е ли?
– Защото искам да предизвикам хората. Обичам да дразня.

Едно интервю на Надежда НЕНОВА