Полицаи: Жените ни станаха самотни майки, а децата рядко ги виждаме будни

1
Добави коментар

/Поглед.инфо/ Жените ни се превърнаха в самотни майки, а децата рядко ги виждаме будни. Така накратко обобщават живота си насред протестите в София полицаите, които вече две седмици са по площадите и бдят за реда по време на недоволството срещу управляващите, пише „Преса“.

Мнозина от демонстрантите вече познават лицата им, тъй като ги виждат всяка вечер. Малцина обаче си дават сметка за проблемите, които съпътстват работа им.

„Съпругата ми ме гледа лошо, ще ме изгони от вкъщи“, съвсем не на шега казва служител от столично полицейско управление, който има зад гърба си 18 години стаж под пагон. Стоян (името му е променено) е почти денонощно на работа. Той има две деца – момче на 4 години и момиче на 12 г. „Когато дъщеря ми беше малка, не ме познаваше, сега е същото, но със сина ми“, разказва Стоян. Признава, че вижда малкия по-често, когато е заспал. Баджанакът му също е полицай. И той е по площадите. Жените и на двамата по цял ден са на работа и няма кой да гледа децата. Затова откакто започнали протестите, двете семейства решили да живеят заедно.

„Направихме комуна и се събрахме на вилата ни край София, за да има поне един възрастен при децата“, обяснява Стоян.

Униформените са на работа почти нон-стоп. Нощната им смяна свършва в 7 ч., спят бързо и пак са на работа. Когато дойдат демонстрациите полицаите обясняват, че хора викат, а те стоят, и така няколко часа. Надяват се като всички нормални хора да не се стига до ескалации. „Всички имаме приятели, роднини и близки сред множеството“, споделят те.

Източник: ПИК

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели