“Аз проклетникът 2″ – правилната анимационна комедия

12
Добави коментар
Podmosta.bg
Podmosta.bg

Ето, че пред нас е и втората част от забавната анимация   „Аз,проклетникът” (Despicable me). Надали има някой, който да е гледал първата  и да не си спомня страхотните малки човечета – помощници на най-големия злодей, който накрая се оказва добряк с голямо сърце, приютявайки  три деца в къщата си и отказвайки се от злодейството.

„Аз, проклетникът“ е  американски анимационен филм от 2010 г. Режисиран е от Пиер Кофин и Крис Рено, и продуциран от Джон Коен и Джанет Хийли. Филмът е с участието на Дани Макбрайд, Стийв Карел, Джейсън Сигъл, Джули Андрюс  които озвучават симпатичните герои. Втората част не бяга от първоосновата си, като в актьорския състав отново срещаме големи имена като Стийв Карел, Джон Легуизамо, Ръсел Бранд и др. Крис Рено и неговият впечатляващ творчески екип се впускат в напълно ново комедийно анимационно приключение, в което се завръщат Гру, момичетата, жълтурковските слуги  и се появяват няколко нови забавни герои. Сред тях са Шанън и Флойд, озвучавани у нас от Албена Михова и Дони.

Като сюжет филмчето наподобява на шпионската пародия Get Smart, който илиза през 2008 г.,и чиято главна роля се играе от Стийв Карел, който озвучава Гру в „Аз, проклетникът”. Вместо Ан Хатауей, спътничката на Гру е сладката русоска Луси, в която Марго, Едит и Агнес се влюбват веднага, представяйки си я като своя майка.

В “Аз, проклетникът 2″ Гру е оставил кариерата си на супер престъпник и се е посветил на отглеждането на Марго, Едит и Агнес. Сега той, д-р Нефарио и жълтите слуги разполагат със свободно време, което трябва да запълнят.  Едва свикнал с ролята си на семеен човек от предградията, натоварен с нелеката задача да се грижи за три малки момиченца, Гру се сблъсква с хипер секретна организация, която се бори със злото по света. В неговите и в ръцете на новата му партньорка Луси Уайлд- симпатична и бойна млада дама,  е отговорността да се разкрие кой стои зад едно от най-големите престъпление и злодеят да бъде наказан. В крайна сметка именно бившият най-голям злодей е изправен пред предизвикателството да залови своя заместник.

Анимацията е изпълнена със забавни моменти, които ще ви накарат да се смеете с глас. Жълтите човечета ще се харесат много на децата, защото са страшно забавни и нескопосани- непрекъснато изпадат в нелепи ситуации и не спират да се смеят едни на други. Човешките герои, от своя страна, предоставят хумор и за възрастните- подигравайки се със стереотипите за любовта- от опитите да изпратят Гру на среща, през регистрацията му от момичета в сайт за запознаства, до добре познатото начало на любовта през отричането, бащинският страх от момчета, които се лепят на любимите му момичета и филмовите стереотипи за екшъна. Спокойно може да разпуснете с това филмче и прекараните два часа в кино-залата ще са наистина приятни и ненатоварващи, а в това ежедневие не ни трябва повече. Ако се радвате на смешният език на малките помощници, това би било най-малкото, за което да харесате анимацията.

Всеки може да открие своя любим персонаж- от Гру, през доктор Нафарийо, момичетата и Луси, та дори до малките жълти приятели, които този път са още повече и за момент стават лилави. За щастие, не са „само цвят лилав”  за дълго и анимацията завършва с хепи-енд.

Втората част на „Аз, проклетникът” съвсем не остава по-назад от първата, дори може би е наситена с повече смях. Поуки не липсват, както и гаранцията, че след края на филма ще се почувствате леки, точно колкото малките приятели.

Оценка: 8/10

VN:F [1.9.22_1171]