Платен ескорт: на един клик разстояние (18+)

2
Добави коментар
malkata_rusalka
malkata_rusalka

Законът за най-древната професия у нас се събира в един член. Парадоксално, нали?

Номерираният със 155 член от Наказателния кодекс гласи следното:

1. Който склонява друго лице към проституция или свежда към блудствени действия, или съвкупление, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

2. Който предоставя систематически помещение на различни лица за полови сношения или за блудствени действия се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.

3. Когато деянията по ал. 1 и 2 са извършени с користна цел, наказанието е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева.

4. Който склони или принуди друго лице към употреба на наркотични вещества или техни аналози с цел проституиране, съвкупление, блудствени действия или извършване на полово сношение, или действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години и с глоба от десет хиляди до петдесет хиляди лева.

5. Когато деянието по ал. 1-4 е извършено:

(1.) от лице, което действа по поръчение или в изпълнение на решение на организирана престъпна група;(2.) по отношение на лице, ненавършило 18 години, или невменяем; (3.) по отношение на две или повече лица; (4.) повторно; (5.) при условията на опасен рецидив, наказанието в случаите по ал. 1 и 2 е лишаване от свобода от две до осем години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева, в случаите по ал. 3 – лишаване от свобода от три до десет години и глоба от десет хиляди до двадесет и пет хиляди лева, а в случаите по ал. 4 – лишаване от свобода от десет до двадесет години и глоба от сто хиляди до триста хиляди лева. В Европа проституцията се свежда най-общо до четири вида регламентация.

В Албания, Андора, Хърватия, Македония и Молдова проституцията е криминализирана, затова, ако се упражнява, тя е нелегална. Преследват се и проституиращите, и ползващите услугите им.

В Швеция, Норвегия и Исландия е криминализирано търсенето. Приема се, че предлагащите секс услуги са жертви на насилие. Клиентите и сводниците подлежат на наказателно преследване.

В Белгия, Италия, Дания, Франция, Полша и България няма регулация на проституцията. За криминално деяние се считат само сводничеството и склоняването към проституция.

Холандия, Германия, Австрия, Швейцария, Гърция, Унгария, Латвия са въвели легализация и регулация. Това означава, че проституцията се приема за легален бизнес, но е нужно да се изпълнят определени изисквания, които са различни в отделните страни. В Холандия предлагащите сексуални услуги не са задължени да се подлагат на задължителен регулярен медицински преглед, докато в Латвия, например, това е задължително условие, за да могат да практикуват бизнеса си.

От тук нататък настоящият материал е напълно излишен. Няма законови норми, що се отнася до самите проститутки и на практика излиза, че могат да продават телата си без ограничения.

Всички знаем къде се подвизават. Всеки град си има ключови места, на които се събират сексуалните труженички. Околовръстното и Лъвов мост са само две от най-известните им работни места в столицата. А има още десетки. При това тук става въпрос за най-нископлатените компаньонки, които предлагат промоции, като например орална любов и секс на цената само на първото. При повече късмет клиентът може и да се договори на по-ниска цена. Всички тези тънкости са обществена тайна.

Елитни проститутки също не липсват. Лъскави от горе до долу, облечени в скъпи дрехи. За прилична сума се превръщат в по-безскрупулни жени и от онези на магистралата. Това обаче е друга тема.

Докато има търсене, ще има и предлагане. Докато има хора, използващи женските тела като валута, ще има и желаещи за обмен. Докато сводници принуждават жени да проституират, пребивайки ги от бой, последните ще бъдат на улицата, готови да посрещнат всеки следващ клиент. 

Защото проблемът е комплексен. Не е редно да посочваме с пръст момичетата, избрали да продават интимността си за пари. Не знаем какво ги е принудило и дали искат. Слепи сме за цялата история, а доста често, дори и да имаме възможност да я видим, услужливо затваряме очите си. Защото така е по-лесно.

В забързаното и клиширано интернет ежедневие почти никой няма време да се разхожда по улиците, търсейки си незнайно колко чистоплътна компания за вечерта. А непрекъснатата финансова криза едва ли позволява на всекиго, искащ секс за една нощ, да си плати на елитна мадама.

Както обаче има бързи кредити по интернет, така има и бързи проститутки по фейсбук. Не ни отне много усилия да открием няколко. Следните редове обаче не са предназначени за непълнолетни читатели!

Една агенция, която няма да посочим, предлага следното (цитираме дословно):

„Компания с вип модели на заможни господа от цялата страна. Агенцията разполага с собствени терени (къщи,квартири,хотели) в градовете: СОФИЯ,ПЛОВДИВ,ВАРНА,БУРГАС,СЛЪНЧЕВ БРЯГ,ПЛЕВЕН,РУСЕ,БЛАГОЕВГРАД,САНДАНСКИ,ПЕТРИЧ,СТАРА ЗАГОРА,РАЗГРАД. Цените са следните: 80лв/час,150лв/2часа,300лв/6часа,500лв/ нощ за стандартни секс услуги като по 50лв на час се доплаща за ФЪН услугите: СВЪРШВАНЕ В УСТА ИЛИ ДУПЕ, В/У ЛИЦЕ ГЪРДИ КОСА ИЛИ БЕДРА. Всички модели работещи в агенцията имат възможност да пътуват и да ви посетят на ваш адрес след предварителна УГОВОРКА!!! НАЧИН ЗА АНГАЖИРАНЕ НА МОМИЧЕ ОТ АГЕНЦИЯТА Е СЛЕДНИЯ: НЕОБХОДИМО Е ДА ЗАКУПИТЕ ТЕЛЕФОНЕНВАУЧЕР НА СТОЙНОСТ 10ЛВ. „ГЛОБУЛ“ И ДА ГО И3ПРАТИТЕ(като напишете 12 цифрения код от бележката) ДО МЕН ИЛИ ПРОФИЛА НА МОМИЧЕТО С КОЕТО ЖЕЛАЕТЕ ДА СЕ СРЕЩНЕТЕ, НАПИШЕТЕ СЪЩО И ВАШИЯТ НОМЕР ЗА ВРЪЗКА.ДО 1час ЩЕ ПОЛУЧИТЕ ОБАЖДАНЕ ОТ МЕН ИЛИ СЪОТВЕТНИЯ МОДЕЛ ЗА ДА УТОЧНИТЕ ДЕТАЙЛИТЕ НА СРЕЩАТА. ПАРИТЕ ОТ 10ЛВ ДАДЕНИ ОТ ВАС ЗА ВАУЧЕРА СЕ ПРИСПАДАТ ОТ КРАЙНАТА ЦЕНА НА УСЛУГАТА ПРИ СРЕЩАТА ВИ С МОМИЧЕТО. ВЪПРОСНИЯ ВАУЧЕР Е НЕОБХОДИМ ЗА СОФТУЕРА С КОЙТО ЗАПИСВАМЕ И ОТЧИТАМЕ АНГАЖИМЕНТИТЕ КАКТО И ЗА ОБРАТНОТО ОБАЖДАНЕ ОТ СЛУЖЕБНАТА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ !!! ВСИЧКИ АКТИВНИ МОДЕЛИ РАЗПОЛАГАТ И С ОПЦИЯТА ДА ВИ ИЗПРАТЯТ ТЕХЕН ЕРОТИЧЕН ВИДЕО-КЛИП „ЛИЧНО-ЕРОТИЧНО „(оргия,онаниране,мастурбиране,оргазъм,групов секс,орален секс,анален секс и т.н.) ЗА ЦЕЛТА НА КОЕТО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗАКУПИТЕ И ИЗПРАТИТЕ ТЕЛЕФОНЕН ВАУЧЕР (продават се в всеки хр.магазин или бензиностанция) ОТ 10ЛВ „ГЛОБУЛ“ ДО ЖЕЛАНИЯ МОДЕЛ, СЛЕД КОЕТО ЩЕ ВИ БЪДЕ ДАДЕН ЛИНК(klick) ЗА СВОБОДНО ИЗТЕГЛЯНЕ НА ФАЙЛА АКТИВЕН 1час!!! Парите за тази услуга не се приспадат от крайната цена!!! НА ВСИЧКИ МОДЕЛИ ОТ АГЕНЦИЯТА ИЗРИЧНО ИМ Е ЗАБРАНЕНО ДА ДАВАТ И СПОДЕЛЯТ ТЕЛЕФОННИТЕ СИ НОМЕРА ПРЕДИ ПЪРВА СРЕЩА И ПРЕЦЕНКА НА КЛИЕНТА/ЧОВЕКА. ПРИ НАРУШАВАНЕ НА ПРАВИЛАТА СЪОТВЕТНИЯ МОДЕЛ БИВА ГЛОБЯВАН С 200 ЛЕВА, ЗАТОВА ВИ МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ!!! НИЕ СМЕ ПРИНУДЕНИ ДА РАБОТИМ ПО ТОЗИ НАЧИН ЗАРАДИ НЕКОРЕКТНИ КЛИЕНТИ И ГРАЖДАНИ КОИТО ПУБЛИКУВАТ И РАЗДАВАТ ТЕЛ.НОМЕРАТА НА МОМИЧЕТАТА И АГЕНЦИЯТА. В РЕЗУЛТАТ НА ТОВА ЧЕСТО ИМАМЕ ПРОБЛЕМИ И НЕПРИЯТНОСТИ С ПОЛИЦИЯТА!!! АНОНИМНОСТТА ВИ Е ГАРАНТИРАНА НА 100%“

Разбира се, дамите непрекъснато споделят свои полуголи снимки във фейсбук. Дали са реални, все още можем само да гадаем. Решихме, че няма да „инвестираме“ в подобен унижаващ човешки същества бизнес. Съдейки по коментарите в социалната мрежа и активността обаче, момичетата са си съвсем истински. И просто „заработват“.

„Na adres 1h“ пък е статус, който уведомява клиентите, че дамата не е свободна. Часовете, разбира се, варират.

Друга агенция разполага с отделен интернет сайт, в който са поместени профилите на различни момичета. Всяка сама е добавила свои снимки и е описала какво предлага. Например:

Симона от Бургас:

„Напълно реално и земно момиче съм, с чувство за хумор, общителна. Няма да пиша възхвали за себе си като другите, защото съвършени хора няма и не можеш да се харесаш и да угодиш на всички, за едни съм мила и перфектна, за други не чак толкова. Така че ако ти е самотно, скучно и търсиш приятна компания от чар, стил и елегантен външен вид, хубава, забавна, красива и приятна компания, търсиш удоволствие, търсиш коректност, нещо секси. Тогава си на точното място. Отлична хигиена. Снимките са 100% реални и актуални. Всичко е с презерватив!!!

Работя от 13:00ч до 03:00ч!!!

30мин – 60лв , 1ч -100лв 4ч – 350лв, 6ч – 500лв“

Рая от София:

„22год. 170см, кафяви очи, кестенява коса, елегантна и със секси тяло. Предлагам стандартни секс услуги, лесбо шоу, френска с презерватив, дълбоко гърло, свършване на гърдите и незабравими моменти. Работя както собствен така и на ваш терен. Ако търсиш нежност ми се обади!!!

30мин – 40лв , 1ч – 60лв 2ч – 120лв , цяла вечер – 400лв“

Няма да продължаваме да цитираме. Тези момичета имат нужда от помощ, от подкрепа и от друга алтернатива. Въпреки, че възникването на тази тенденция е логично, липсват закони за интернет регулация.

Там, в някой сайт или в профил с фалшиво име, се подвизава нечия дъщеря. Нашите дъщери. Непълнолетни, наивни, станали жертва на желанието за бързо забогатяване и изявяване в една среда, в която на никого не пожелаваме да попада. Защото анонимността в интернет е страшна. По-страшна дори от улицата. И трябва, просто е задължително, да се полагат усилия за намаляване на опасностите, които дебнат младите момичета.