05 Юли „Аз, проклетникът 2“: Два пъти по-смешен Избрана

1
Добави коментар
stoyan83
stoyan83

Ето че дойде най-дългоочакваната анимационна премиера за това лято. Гру и многобройното му семейство се завръщат на екран днес, 5.юли в 2D и грабващо 3D. Удоволствието е гарантирано, а след като свърши – ще искате още.

Още откакто ги видях за пръв път преди три години – искам да си имам легион миньони в мазето. Ще се карат, ще си правят партита, ще подреждат бурканите със сладко и ще чистят къщата. Стига междувременно да не я изравнят с основите. Освен жълтурите, които са най-забавните кретени на света, участието си продължава и смахнатият гений – д-р Нефарио. 

Нищо обаче не е като едно време. Дъщерите на Гру започват да порастват. От Злодей №1, който открадна Луната, той се е превърнал в къщовница, която бави децата. Чертежите на злокобни планове за завземане на света са на заден план и този бизнес е заменен с експерименти в… сладкарството. 

Доскорошният най-велик проклетник е детрониран от свой „възкръснал“ колега. Заигравката с Мексико на моменти люти като чили сос, но пък тези, които обичат гуакамоле ще му открият нови приложения. Почти успешно например лекува любовна мъка.

Новият Лош трябва да бъде спрян. Свръхсекретна Антизлодейска служба е по петите му, но непрекъснато удря на камък. Затова Гру е вербуван и трябва да спаси света, заедно с ексцентричната тайна агентка Луси Уайлд. Дали двамата ще успеят да изпълнят мисията си, или ще срещнат трудности? И възможно ли е един бивш злодей да се влюби?

Любовта за накрая. Докато Луси и Гру шпионират потенциалните заподозрени, дегизирани като продавачи в търговски център, някой отвлича миньоните! От послушните жълти четници някой иска да си направи лилава кръвожадна армия. Но кой? И кой му помага? Ще ги хване ли Гру и какво ще се случи с г-ца Уаилд? Разберете още този уикенд в кината на 2D, 3D и 4DX.

Слугите на Гру може да са в опасност, но това не им пречи да са два пъти по-луди и симпатични. Появяват се дори в сцени, с които нямат много общо, и пак предизвикват неистов смях. Показани са в толкова много образи, че едва ли някой може да изброи всички. Най-ярките обаче са на прислужници от латино сериал, пожарникари, монтьори, хавайски туристи и дори шаферки. А, както добре знаем, те са и отлични певци…

С дублажа на български език отново се е заел добър екип и това си личи. Актьорът Стоян Алексиев, разпознаваемата от първа сричка Албена Михова, както и певецът Дони са свършили чудесна работа. С такива герои – как няма!

Визуалните ефекти са така премерени, че да не се натрапват, но да ни потопят във филма. Продължителността от 99 минути е отлично преценена – хем да не стигат, хем да не ни отегчат. 

„Аз, проклетникът 2“ е страхотно забавление за почивните дни. Гарантира тон и половина положителни емоции, които ще ви държат поне няколко часа. Споделете ги с приятели при първа възможност. Така би трябвало да изглежда едно анимационно продължение. Illumination Entertainment развива и утвърждава запазената си марка с всички сили. 

Личната ми оценка е 9/10. Определено ще го гледам поне още веднъж.

Премиера в България: 05.07.2013 (Despicable Me 2 / Forum Film Bulgaria / Universal Pictures / Illumination Entertainment)

Препоръчахте ли Филмче.нет във Facebook? Благодаря 🙂