Вредни храни, които са полезни

1
Добави коментар

Оказва се, че не всички вредни храни са противопоказни за здравето и фигурата ни. Учени откриха, че някои вредни храни всъщност могат да са полезни за организма!

Съществуват някои „лоши“ храни, които в продължение на десетилетия се смятат за вредни, но всъщност са полезни за здравето.

Експерти от университета в Минесота установиха някои основни групи храни, които не са толкова вредни, колкото се смята.

На първо място това са глутена и пшеницата. Те са заклети врагове на всяка диета, но са от жизненоважно значение за намаляване на риска от диабет, сърдечни заболявания, рак и затлъстяване.

Яйцата също не заслужават лошата си репутация, която имат, заради високите си нива на холестерол. Въпреки това редица изследвания не успяха да докажат връзката им със сърдечните болести.

Картофите – за тях се предполага, че повишават нивото на кръвната захар и водят до затлъстяване. Изследване на Харвардския университет потвърди, че варените картофи са източник на калий, витамин С и фибри.

Неприязънта към плодовете, заради високото им съдържание на въглехидрати също не е основателна. Соевите зърна не са опасни за хората, а по-скоро са полезни.

Много от мъжете и жените се страхуват да пият алкохол, но разумните количества намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. 

Вижте също:Най-вредните летни храниПолезни ли са наистина полезните храни?Здравословните храни също са вредни