Честито!!! Ще ставаш татко!!!

4
Добави коментар

юли 5

Много хора с нетърпение очакват щъркела, но когато на теста се появят две черти сякаш краката им се подкосяват. В съзнанието им възникват много въпроси, като: „Ами сега?!„; „Какво ще правя?“; „Дали не сънувам?„…. „КАК ДА МУ КАЖА?„. Сега ще се запознаем с няколко идеи и полезни съвети за това „Как да споделим с половинката си, че ни предстои да станем родители?“ или как да поднесем новината „Ще ставаш татко!„.

Когато на лице са здрави взаимоотношения, естествено този въпрос не представлява проблем, по скоро току що разбралата, че е бременна – мама, обмисля варянти как по атрактивно да подходи при поднасянето на добрата вест. Ако искате да изненадате силната си половинка, като „скриете“ теста си там където със сигурност знаете, че мъжът ви ще погледне, имайте предвид, че все пак теста е напоен с урина, в която има бактерии, а те от своя страна се множат изключително бързо и успешно. В такъв случай изолирайте теста като го поставите отворен, но в наелоново, закопчаващо се пликче – по този начин съпругът ви ще види чертичнките и същевременно няма да е необходимо да се допира до теста.

Ако все пак не сте сигурни във връзката и чувствата по между ви – не залайте на изненадата. Изчакайте удобен момент, когато и двамата сте в къщи. Можете да направите една романтична вечеря, да започнете един съвсем нормален разговор, като постепенно навлизате в темата за любовта, съжителството, децата… Задайте всичките си въпроси, на които смятате, че той няма да отговори искрено ако разбере, че сте бременна, само за да не ви нарани. И ето, че вече е крайно време да пристъпите към новината.

За нетърпеливите мами или тези, които живеят далеч от мъжете си, средствата за комуникация са най-подходящия начин да споделят радостта с бъдещите татковци. Разбира се поднесете деликатно информацията, защото някои мъже с по-лабилна психика биха могли да реагират по-емоционално.

И все пак, за да избягате от терзанията си „Как да му съобщя?“ – Помислете!!! Ние сме слабият пол, след като можем сами да проверим теста, значи можем да го направим едновременно с мъжа си. Ако половинката ви е до вас в съдбоносният момент, когато дръпнете капачето с контролните чертички или просто лентичките на теста се оцветят ще си спестите доста нерви и усилия. Освен това бихте могли да видите подкрепата в очите на бъдещия баща и да се отпуснете  нежната му прегръдка.