Гъбена диета за отслабване | Отслабване

1
Добави коментар

Диета с гъби

Нова диета за отслабване от Канада бе пусната в обръщение преди няколко месеца. В основата на този уникален хранителен режим стоят любимите на милиони гъби, които в нея изцяло заместват месото и спомагат за нормализиране на наднорменото тегло.

Тази уникална диета бе разработена от специалисти в Канадския университет по хранително – вкусова промишленост и за кратко време си спечели многобройни почитатели в страните зад океана. Чудното действие за отслабване се крие в невероятните качества на гъбите като хранителен продукт.

В експериментите за новата диета за отслабване взеха участие 540 доброволци от двата пола от 24 до 38 госини, страдащи от различни форми на затлъстяване. В продължение на три месеца те били хранени само с гъби, зеленчуци и плодове. Още след първите четири седмици, повече от половината регистрирали отслабване с между 3 и 7 килограма.

Учените обясняват, че невероятният ефект на тази диета се дължи изцяло на гъбите съдържащи много полезни вещества, но за разлика от различните видове меса, са доста по – ниско калорични. Освен това, гъбите съдържат чисти протеини, които са задължителни не само при отслабване, но и въобще за нормалното функциониране на тялото. За сметка на това, нямат никакви въглехидрати – основните източници за натрупване на запаси под формата на мазнини.

Как се прилага гъбената диета?

Ръководителят на екипа д-р Джон Милър разкрива, че не е необходимо да правите нещо специално. За правилното прилагане на гъбената диета е достатъчно да се заменят месата с гъби, да се ограничи приемът на сложни въглехидрати (но да не се спира изцяло), да се намалят и мазнините.

Д-р Милър обаче предупреждава, че тази диета за отслабване не е подходяща за хора с нарушения в храносмилането, страдащи от заболявания на ендокринната система и предразположени към алергии от гъби.

Ризото с гъби:

загрузка…