Забраната за пушене остава

1
Добави коментар
Karadjov
Karadjov

Лансираната идея при идване на власт на БСП за либерализиране режима на тютюнопушене на закрито може би ще остане само на хартия. За това намекна в ефира на TV7 Таня Андреева, министър на здравеопазването.

„Моята убеденост е, че не трябва да се връща стария режим. В БСП забелязвам, че позициите са променените спрямо първоначалното виждане за либерализиране на режима. Далеч по-приятно е да седнеш и поговориш с приятели с заведение без тютюнев дим“, коментира Таня Андреева. Едно от предизборните обещания на червените беше либерализирането на тютюнопушенето.

Таня Андреева коментира и рокадите в Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и част от медицинските заведения. Кадровите промени в онкоболницата в София са били наложителни и това не са политически назначения, защото парите, които са били инвестирани не са се управлявали правилно, обясни Андреева.

Здравният министър обясни, че болницата в Девин ще бъде открита отново през септември, а премиерът Пламен Орешарски е поел грижата за решаването на финансовите й проблеми. „Не може да се иска от болниците в бедните региони с преобладаващо възрастно население да са на печалба. Там държавата трябва да покаже, че я е грижа“, коментира Таня Андреева.

Етикети:

забрана за пушене | Таня Андреева