Какво предстои на FOREX? Британските данни за заетост и инфлация

1
Добави коментар
Vel4eva
Vel4eva

EUR/USD имаше втора негативна седмица, губейки над 100 пипса, но вчера двойката успя да възвърне част от загубите, удряйки връх на 1.3455. Ще може ли да се стабилизира на тези нива или ще продължи да пада? БВП, заетостта и инфлационни данни са основните двигатели на форекс пазара за тази седмица. Тук е и прогнозата за тези събития:
1. Данните за заетостта във Великобритания: сряда, 11:30 ч. Голямо подобрение се наблюдаваше на пазара на труда във Великобритания през септември, когато броят на безработните падна с 41600, най-големия спад за повече от 16 години, след спада с 32 600 през предходния месец. Този спад бе далеч по-добре от предполагаемото намаление с 24300 от анализаторите. Междувременно безработицата остана непроменена на ниво 7.7%. BOE обяви, че няма да повиши лихвите преди нивото на безработица да падне до 7.0%. Друг спад от 33 200 безработни се очаква, докато равнището на безработица се очаква да остане без промяна на 7.7%.
2. Индексът за средните доходи във Великобритания: сряда, 11:30 ч. Този индикатор на потребителската инфлация спадна до 0.7% през миналия месец, пропускайки оценката за 1.0%. Това доведе до петмесечно дъно за индикатора. Не се очаква промяна в четенето за октомври.Британската икономика продължава да вдига пара и силните икономически новини може да дадат тласък на паунда. В САЩ NFP беше приятна изненада, нараствайки през октомври над очакванията. Това само увеличи спекулациите за изтъняването през декември, което би било възходящо за американския долар. Така общото чувство е неутрално по GBP/USD към тази версия Техническите нива от горе на долу са: 1.6247, 1.6125, 1.60, 1.5843, 1.5752 и 1.5648.Ето и 5 възможни сценария за движението на двойката при излизането на данните за заетостта:1. В рамките на очаквания: от -37.0K до -29.0K: При този сценарий GBP/USD може да покаже известно леко движение нагоре, но е вероятно да остане в диапазона без пробива някакви нива.2. Над очакванията: от -28.9K до -24.0K: По-слабо от очакваното четене може да натисне двойка надолу с пробив на първото ниво на подкрепа.3. Доста над очакванията: над -24.0K: При този сценарий второто ниво на подкрепа може да бъде разбито.4. Под очакванията: от -37.1K до 42.0K: Силно четене може да тласне GBP/USD по-високо, с първото ниво на съпротива в риск.5. Доста под очакванията: под -42.0K: Друг силен спад на претенциите може да изпрати GBP/USD над второто ниво на съпротива.
3. Индустриално производство на Еврозоната: сряда, 12:00 ч. Промишленото производство в Еврозоната увеличили с повече от прогнозираното през август, достигайки 1.0% след 1.0% спад през юли и над очакванията на анализаторите от 0.8% експанзия. Положителните показатели потвърждават, че Еврозоната е на пътя на възстановяването. Президентът на ЕЦБ Марио Драги заяви, че централната банка ще запази лихвените проценти на ниски нива за продължителен период от време, за да се засили възстановяването. Индустриалното производство в Еврозоната се очаква да спадне с 0.2%.
4. Докладът за инфлацията във Великобритания: сряда, 12:30 ч. В това тримесечно събитие през август, управителят на BOE Марк Карни разкри програмата за бъдещите насоки. Дали той ще промени политиката в момента? Карни ще говори в Лондон за инфлационния доклад. Марк Карни не желае да повиши лихвите преди икономиката да е придобила сила. Той може също така да обсъди непрекъснато подобряване на пазара на труда във Великобритания. Банката на Англия остави процентите непроменени миналата седмица, както се очакваше.
5. Федералният бюджетен баланс: сряда, 21:00 ч. САЩ сви бюджетния си дефицит до най-малкия размер от пет години насам, на фона на силното наемане. Излишък от $ 75.10 милиарда бе записан през септември, почти без промяна спрямо същия месец на миналата година. Основните постъпления идват по-високи от осигуровките. Дефицит от 104.3 млрд. щатски долара се очаква този път.
6. Предварителният БВП на Япония: четвъртък, 01:50 ч. Предварителните данни за БВП се очакват в четвъртък през нощта, където ще получим най-новата представа за това как изпълнението на Абеномиката оказва влияние на възстановяването на икономиката. Подобно на Еврозоната, очакванията са, че ще видим забавяне през третото тримесечие. BoJ преди беше много оптимистична за бъдещето на японския растеж и това им позволява да определят април 2014 като срок за налагането на по-висок данък върху продажбите в страната. Въпреки това, прогнозите сочат към спад до 0.4% ръст през Q3 от 0.9% през Q2. Ако това се случи, ще бъде тежък удар за перспективите на икономическата мощ под скобата на по-високия данък.
 
 
Стани наш фен във Facebook