Сделано в России

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

ДИЗАЙНCityKids
Сделано в России

Шуша (Shusha) са дървени играчки от Русия, на които сме фенове от известно време, но имахме възможност да ги видим за първи път на Sofia Design Week Kids 2013. Доскоро се помещаваха в Био кафето, където децата можеха да си поиграят с тях, а ние да се уверим, че добрите ни впечатления са оправдани.

Шуша всъщност е малка семейна фирма на двама млади родители, които търсят алтернатива на еднотипните играчки, които се продават в Русия. Когато не успяват да намерят подходящи играчки за бъдещата си дъщеря, решават да измислят модели и сами да й направят такива. Създаването на функционални и оригинални модели им идва отвътре, благодарение на работата им като графичен дизайнер и архитект. Постепенно създават цяла продуктова линия с характерен стил. До средата на 2012 година произвеждат само експериментални тиражи, но бързо набират популярност и вече произвеждат по 2500 играчки на месец.

Играчките са предназначени основно за малки деца, които тепърва развиват моторни умения, логика, въображение и вкус. Направени са така, че детето само да създаде и подреди играчката – да украси дърво с листа и плодове, да комбинира различни кубчета, да построи замък, да балансира малки сови или звезди. Нашият фаворит за дървените части на лице, които в различни комбинации могат да родят най-различни смешни персонажи.

Играчките Шуша се произвеждат изцяло в Русия, от дърво, а боите са нетоксични. Създателите обаче замислят още играчки от плат, кожа и дори книжки. Пожелаваме им успех и се надяваме скоро да се продават и у нас.