Димитър Пенев доволен от селекцията на ЦСКА – SportVox

1
145
Добави коментар
sheri
sheri

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев говори пред „Тема спорт“ във връзка със селекцията, осъществена до този момент.

Армейците вече си осигуриха 4 попълнения – левия бек Петър Занев, офанзивните халфове Диего Фабрини и Денис Давидов, както и централния нападател Тони Уот.

В следващите дни се очакват още поне двама нови. В италианските медии се завъртя името на ганайския дефанзивен халф Брайт Адае (26 г.), който има договор с участника в Серия Б Асколи до 30 юни.

Пената изрази задоволство от новите, като сподели отличните си впечатления от Петър Занев. Левият бранител тренираше с ЦСКА от началото на април, а в този период Пената стана консултант на първия отбор и следеше заниманията отблизо.

„Занев се намира в отлична форма. Без да ми се обиждат, но той тренираше по-добре от някои от футболистите, които играеха редовно. Освен това, Занев няма нужда от адаптация. Той си е свикнал с родното първенство, натрупа u мачове за националния отбор.

Има ниво и със сигурност ще е от полза на ЦСКА. Толкова опитен играч може да е само в плюс на отбора. Ще вдигне конкуренцията на пост, на който видяхме доста различни изпълнители през пролетта“, отчете Пенев.

„Хубавото е, че се действа доста бързо с новите и вече има няколко попълнения, които ще стартират подготовка наравно с отбора. Селекцията дотук е много обещаваща. Все пак не всеки ден в ЦСКА идва италиански халф (Фабрини). Взимаме и бивши играчи на Селтик (Уот) и Спартак Москва (Давидов). Това означава, че тези състезатели не са случайни“, допълни Пенев.

„По треньорския въпрос не мога да ви кажа нищо. Ръководството ще съобщи, каквото има за казване. Важното е да направим здрава подготовка и да влезем силно в международните мачове“, заяви още Пенев.

Футболистите на ЦСКА ще проведат първата си тренировка за новия сезон на 9 юни (неделя). Стартът ще бъде даден в Панчарево.