Валя: С Моро се разделихме след „Къртицата“!

2
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Валя Иванова стана популярна след участието си в риалити формата „Къртицата“. Там тя влезе заедно със съпруга си Марин, по-известен като Моро. Циганското семейство за нула време успя да прикове вниманието върху себе си. И най-вече Моро, който посегна физически пред цяла България (и пред очите на трите им деца) на съпругата си Валя. Драмата й обаче съвсем не свършва с това. Единствено пред репортер на „ШОУ“ трудолюбивата и симпатична ромка сподели повече от искрено всичко, което й тежи в душата.

– Валя, как дойде предложението да участвате в „Къртицата”?
– Попаднахме в „Къртицата” благодарение на председателя на „Евророма” Цветелин Кънчев. Той ни уреди, това е истината. Насочи ни, искаше да отидем и да участваме в това предаване, за да покажем начина на живот на ромите. Защото не всички роми са интегрирани, не всички роми са мързеливи, не всички са еднакви.

– Много лични граници бяха преминати между теб и Моро в тв ефира! Видяхме тъга и сълзи от теб. Мъчно ли ти е, че такива скандали се случиха именно пред камера?
– Да, много ми е мъчно. Най-много ме боли заради това, че с Марин все пак имаме деца и тези деца гледат през цялото време. Естествено гледала ни е и неговата майка, която е възрастна жена. Аз нямам майка… Майка ми почина много млада. Просто се срамувах от хората, които ни обичат и ни уважават, и които имаха добри впечатления за нас – преди влизането ни. Знаеха например, че сме хора, които никога няма да се изложат. Но видя – просто така се случи…

– Прави ми впечатление, че говориш все в минало време. Защо е така? Все пак това беше едно шоу, макар и със ситуации, които явно ви се случват и в реалния живот!
– Така е… така е. Вярно е това, което казваш, но въпреки това

ме беше срам

Приятелите ни пак са ни приятели, не са ни оставили, но това, което съм почувствала в онези моменти, не мога да го прикрия. Когато излязохме, в повечето пъти обвиняваха Марин. Упрекват го, че е разиграл партия с Марина. Хората около нас даже мислят, че тази история е била резултат от някаква сцена, от някаква мисия.

– Все пак истина ли бяха любовните трепети от страна на Моро към Марина, или шоу елемент?
– Истината е! Това, което го направиха двамата помежду си, бе видно за всички. Още повече тази сценка, в която той й написа писмо, че я обича. Имал е някакви чувства явно, но вече няма. Така казва. Че е било за тогава. Няма такива работи вече с Марина.

– Имаше версия дори, че от продукцията са платили на Моро, за да напише и постави в чантата на Марина въпросната бележка…
– Да, чух за това. Аз и затова казвам на нашите роднини – и от негова, и от моя страна, че нещата стоят по друг начин. Не можем ние да забъркваме телевизията и да злоупотребяваме с тези хора, които са се грижили за нас. И да казваме, че е платено, че са му давали някакви пари, за да го направи. Това не е вярно! Това е лъжа! И много ме вбесява! Няма такова нещо. Не е плащано за това.

– А иначе какъв хонорар получихте? Предполагам, че не е бил съизмерим с тези, които са получили известните личности в Базата?…
– Не. Ние не сме получавали високи хонорари. Даже още не сме си получили паричките. На седмица ни плащаха по 250 лв. на човек. И имаме да взимаме към 5000 лв. Отделно продуцентите ни направиха много голям жест – да участваме и в играта „Съблечи си късмета”. Оттам спечелихме още 7400 лв. Не знам защо са различни хонорарите. Все пак те са известни личности… Малко парички ще получим, но това да си купим свой дом, е една моя мечта, която искам да сбъдна.

– Марин показа, че ти посяга с лекота дори пред камерите! Това е стряскащо, сериозно и нещо, върху което може би трябва да се замислиш. Има ли промяна след излизането ви – в посока туширане на цялата тази първична агресия в него?
– Да, сериозно е, разбира се. Но мисля, че има промяна в Моро като че ли… Засрами се малко – все пак го даваха по телевизията. Видяха го хората и сега се променя, характерът му става различен. И дано занапред да е все така. Не е хубаво това, което стана между нас, но се надявам да се промени.

– Това е сериозно! Говорим за насилие, за тормоз! А ти все пак си негова съпруга, майка на децата му…
– Да, миличка…

И точно от това мен ме боли

И тук с колежките все разговаряме по този въпрос. Защото аз съм човекът, който мисли най-вече за семейството си. Работя, грижа се семейството си, за прехраната. Създала съм деца с този човек и не може така. Самата аз в този смисъл съм жертва, да… Просто Марин не знам защо го прави това!? Дали ревнува, от какво ли… И му казах, когато се прибрахме преди няколко дни, че така повече не може да продължаваме. Поставих му някакви условия. Казах, че ако мисли да ме тормози, да ме бие, просто да се разделим, защото децата – те ще пораснат, но аз съм едва на 29 години. И след 5-6 години този побой ще ми се отрази и няма да мога сигурно да отида и да си налея една чаша вода… Той казва: „Добре, Валя, виновен съм. Добре, няма да пия. Ще откажа алкохола… ”. От известните хора в Базата – Деян Неделчев, Деян Донков и Жени Калканджиева му говореха много. Казваха му, че съм негова съпруга и трябва да ме уважава, да ме цени като такава, като жена. И дано занапред да си е взел някаква поука от думите на тези хора. Немалко са преживяли и те… Не знам дали ще се промени Марин… Много се надявам.

Моро като човек е много добър, когато не употребява алкохол. Това е истината. Грижи се за децата си, за мен… Когато съм на работа, ще почисти къщата, например. Но като пие, става много агресивен. Само тогава. Разбира се, че вероятно е оправдание, но какво да правим.. Надявам се да премине.

– От колко време сте заедно?
– Пет години бяхме гаджета. И девет години вече сме семейство.

– Помниш ли точно в кой момент той прекрачи границите за първи път?
– Някъде може би преди 6-7 години. Преди да родя третото си дете Анна-Мария. Не помня защо се случи така, че той ми посегна. За нещо се бяхме скарали. Ядоса ми се и ми посегна. Марин просто си има кусури, все за нещо му се проявяват… Не знам как да го обясня…

– Да, но ти казваш: „Той ми посяга, когато се ядоса”. В същото време чрез поведението си сякаш го оневиняваш, а той реално е виновен!…
– (замисля се) Да, има нещо лошо в характера ми – аз съм много добра, прекалено на моменти. И страдам винаги от доброто си. Може би и затова така ми се случва, че прекалено страдам. Казвам му: „Моро, много те обичам, много държа на теб…”. Може би аз допускам някаква грешка и не трябва да съм толкова добра… Просто не знам как трябва да постъпя. Моро не може да си го признае това нещо. Примерно, ако ме е обидил, минава известно време, един-два часа – и аз винаги отстъпвам. Разбрала съм, че два остри камъка брашно не мелят. Трябва един от двамата да отстъпва. И в нашата връзка това съм аз. Винаги го правя. Не знам… И наистина –

това не е любов –

защото утре ще се оженят децата, и ще си мислят, че това е начинът…

– Може би не трябва винаги да отстъпваш!
– Ами може би трябва и аз да се променя някак си… Много, много страдам от доброто си. Много страдам от тези неща.

– След участието ви в „Къртицата” хората разпознават ли ви? Как се държат с вас?
– О-о-о, хората в нашия район, където живеем, много ни се радват. Казват ми: „Валя, ти беше номер едно!”. Казват, че Моро ме бил изложил – заради Марина. Отговарям само: „Нека. Да прави, каквото иска”. То и за това Моро гледа много-много да не излиза от вкъщи, че хората го корят.

– Вярно ли е, че след излизането си от Базата сте били пред раздяла?
– Да, да… Ние даже се разделихме. Имахме скандали в хотела, в който бяхме отседнали. Разделихме се още на 18 юли. Аз няколко дни живях при баща ми, който се намира в Пирдоп на квартира. В момента съм при Марин от два дни. Събрахме се отново в името на децата. Обясних на Моро, че сме създали две деца, защото първото ми дете е от предишна връзка. И сме длъжни с него да бъдем родители, да можем да създадем авторитет за тези деца. Не трябва да оставяме хората да ни говорят, тези деца да отраснат без баща… На мен от това ми е най-болно. Когато създаваш дете, трябва да мислиш за него, а той това не го осъзнава. Той самият има три деца, вече пораснали, които имат свои семейства. И просто искам да го променя, да разсъждава различно. Не знам как трябва да подходя…

– За да сте заедно, пак ти си отстъпила, нали?
– Пак аз отстъпих! Аз се подцених заради един мъж, който не умее все още да оцени през тези години какво съм направила за него. Дано поне да го осъзнава!…

Интервю на Анелия ПОПОВА