Продукти от КОБО

1
Добави коментар

Полипропиленът е полимерен материал с ниска плътност, висока якост, устойчив на агресивни среди и ултравиолетови лъчи.Този материал, се е наложил в Европа и Русия за изработване на басейни, резервоари, съдове за храна, поради неговите екологични, здравословни и хигиенни качества. Неговата устойчивост на корозия гарантира дълъг живот (минимум 50 години). Благодарение на своите характеристики той се счита за „цар на пластмасите”. Търговското наименование на полипропилена, с който работим е произведен от фирма Rochling – Германия, Polistone P. Материалите, които ползваме са специална разработка и са различни в зависимост от предназначението на крайното изделие.

Mатериалът за басейни е разработен и тестван за изграждането на плувни басейни. Термопластичния полимер се характеризира с висока механична якост и гъвкавост, необходими за изграждане на басейни в интересни форми.

Технология за производството

Изработването на различните изделия се извършва чрез свързване на различните елементи и плоскости от полипропилен. Свързването се реализира чрез заваряване с горещ въздух на материала с помоща на заваръчна тел от същият материал.

Издръжливост на материала

Материалът е специално разработен за производството на басейни, вани, резервоари и има по-голяма устойчивост на въздействието. Тази издържливост се запазва дори и при много ниски температури (-40 ° C).

Термично съпротивление

Голямо предимство на този материал е устойчивостта му на топлина. Може да се използва при температура до +70 ° C. А в същото време са подходящи за употреба при температури до -40 ° C.

UV стабилизация

Материалът за басейни се характеризира с висока устойчивост на ултравиолетовото облъчване и живота му е по-голям в сравнение с други материали, използвани за производството на плувни басейни.

Опазване на околната среда

След използването на материала, той може да бъде 100% рециклиран. Производството и преработката му не отделят вредни вещества.

Здравословност на полипропилена

Полипропиленът е безвреден и е в съответствие с регламента на ЕС и на САЩ. Той е сертифициран за питейна вода.

Фирмата поддържа на склад Кополимер PP и Хомополимер PP.