„Аз проклетникът 2“ взриви света

1
Добави коментар

Анимацията „Аз проклетникът“ оглави боксофис класацията в Северна Америка. Според АФП, филмът има  229,2 милиона долара приходи, а само между петък и неделя е спечелил 44,7 милиона щатски долара.

„Grownups 2“ е втори в северноамериканския боксофис на масовото кино. Филмът разказва за приятели от детството, вече на средна възраст, събрали се след смъртта на баскетболния им треньор. Той печели 42,5 милиона долара от зрителското доверие.

Новият  филм в боксофиса е за поредното спасяване на Земята и човечеството от излезлите от дълбините чудовища. „Огненият пръстен“ (Pacific Rim) –  холивудска суперпродукция за телеуправляемите спасители – излиза направо на трето място с 38,3 милиона долара.

„Нежна полиция“ и разказва за обтегнатите отношения между винаги изнервена агентка на ФБР и една полицайка от Бостън, разчитаща на необикновени методи за разкриване на престъпленията. Въпреки различията си, те са принудени да работят в екип за да открият и арестуват опасен руски престъпник. Историята е в паричната класация на четвърто място с 14 милиона.

„Самотният рейнджър“, също суперпродукция с Джони Деп  се срути на пето място със скромните за бюджета си  200 милиона, а образователната сага на чудовищата в „Университет за таласъми“ събира 10,6 милиона за 6-то място.

Филмът със значителното участие на Брад Пит „Z –та световна война“  е седми с 9,4 милиона долара.

„Белият дом: Под заплаха“ („White House Down“) от Роланд Емерих и паравоенни, които решават да поемат контрола върху Белия дом във Вашингтон. Филмът събира 6,15 милиона и почти 63 милиона общо.

Следва го „Kevin Hart: Let me explain“ с 5 милиона и 26,4 милиона за две седмици.

На последно място в десетката е „Мъж от стомана“, вече известният супермен, изпълняван от британкият актьор Хенри Кавил, който успя да събере едва 4,8 милиона, но има общо 281 милиона за пет седмици пред масовия зрител в САЩ и Канада.