„Дисни” ще прави игрален филм по „Книга за джунглата”

1
Добави коментар
GotinPich
GotinPich

„Дисни“ планира да снима игрален филм по класиката „Книга за джунглата“ на Ръдиард Киплинг, съобщи „Гардиън“. Конкурентът на „Дисни” – „Уорнър Брос“, също замисля версия, в която сценарият ще е дело на Стив Клоувс, работил по филмите за Хари Потър.Филмът на „Дисни“ отново ще бъде фокусиран върху Маугли, който е отгледан от вълци в индийската джунгла. Сред приятелите му са мечката Балу и пантерата Багира, докато злият тигър Шир Хан е негов враг.

Историята на Маугли е една от редица изпълнени с морални поуки приказки в тома на Киплинг, но „Дисни“ ще включи и няколко други глави като историята на героичния мангуст Рики-Тики-Тави, както и приказката за водача на слонове Тумай.

В проекта на „Дисни“ сценарият ще е дело на Джъстин Маркс. Няколко негови сценария вече влизат в снимачен процес. Той е автор на ранния вариант на планирания от „Дисни“ нов филм „Двадесет хиляди левги под водата“, който скоро трябва да се появи по кината. Маркс пише и сценария на „Гарванът“, режисиран от Рикардо де Монтрьой и с вероятно участие на Марк Уолбърг, който засега е само потвърден като продуцент на лентата. „Гарванът“ в случая се базира на научнофантастичен късометражен филм от 2010 г., чието действие се развива във футуристичен Лос Анджелис.

Решението на компанията да снима игрален филм вероятно е и заради успеха на филмите „Беднякът милионер“  и „Животът на Пи“.  По същия начин решението им може да се счита и като знак за един нов етап в политиката на компанията –  да съживи с игрални филми свои други анимационни класики като „Спящата красавица“ със заглавието Maleficent и „Пепеляшка“, който ще излезе на екраните през следващите няколко години.

Класиката на Киплинг тук