Островът на плуващите прасета

1
Добави коментар
Erol1001
Erol1001

Източник: flickr

Прасетата, освен тези двукраките по кръчмите, не са пригодени за живот във водата, камо ли в Океана. Това обаче не спира грухтящите обитатели на остров Big Major Cay, познат още като Свинския плаж или Свинския остров, да плуват свободно във водите около техния островен дом. Късчето земя сред безбрежния океан е част от архипелага Exuma Cays – на свой ред част от Бахамските острови.

Свинският остров е необитаем, що се отнася до хора, но местното население от диви прасета държи контрола върху територията и, очевидно с много усърдни тренировки, малките свинчовци са усвоили плуването до съвършенство.

Според Wikipedia на острова живеят около 20 плуващи прасенца, а техни съквартиранти са няколко безпризорни котки и козички. Информация за това колко добре плуват последните обаче не е налична.

Има редица легенди и теории, свързани с плуващите прасета. Една от историите гласи, че прасчовците били оставени на острова от група моряци, които възнамерявали да се завърнат на острова и да ги направят на пържоли, но това така и не се случило. Прасенцата пък успели да оцелеят благодарение на тоновете хранителни отпадъци, изхвърляни от минаващи край острова кораби.

flickr

Друга легенда гласи, че прасетата оцелели при корабокрушение и успели да доплуват до брега. Според друг източник, грухтящите плувци са бегълци от обитаем остров наблизо, а някои смятат, че те са част от бизнес стратегия за привличане на повече туристи на Бахамите.

Ерик Чен – един от фотографите, посетили острова, разказва следното: „Местните често носят храна на прасетата, но животните не чакат търпеливо на брега, а се гмуркат във водата и плуват към лодките, като че ли искат да поздравят и посрещнат индивидуално всеки един от гостите си. Гледката на прасета, които се пекат на плажа, е достатъчно странна, а това да ги видиш как плуват във водата към теб е направо смахнато.“

За Свинския остров дори има написана детска книжка – „Тайната на Свинския остров“, чийто автор е Дженифър Р. Нолън, а снимките в книжката са дело на Джим Абърнъти.

Още снимки на плуващите прасета от Свинския остров можете да намерите в нашата галерия.

Източник: Treehugger