Apple и Google вече са в много по-добри отношения

1
Добави коментар
OnlineGirl
OnlineGirl

Apple и Google са две от най-големите технологични компании, като доста често предлаганите им продукти се препокриват и това логично води до конкуренция. Когато пък имаме конкуренция, често ставаме свидетели и на враждебност и нарушаване на отношенията. Нещо подобно се случи и между Apple и Google, като нещата на няколко пъти опираха и до съда.

Сега обаче изглежда отношенията между двата технологични гиганта са се подобрили значително, като това е станало след серия от срещи в тази насока, заявява председателят на борда на директорите в Google, Ерик Шмит пред Business Insider. Според Шмит, това са две изключително успешно управлявани компании и е редно да не са в оптегнати отношения.

До 2009 година Ерик Шмит е бил част от борда на директорите в Apple, след което напуска. По същото време и Android операционната система бележи развитие, което е и една от основните причини за възникването на дразги между двете компании. Имайки предвид пък скорошната поява на Moto X смартфона и очакванията свързани с него, то наяве излиза още една причина за силна конкуренция, граничеща с вражда.

Източник: 9to5Mac