Какво да правим, ако все още сме в София – Edna.bg

1
Добави коментар

Какво има да ни каже актрисата Мая Новоселска на честотите на нейното малко радио – ще разберем на 18 юли

Снимка:
Сатиричен театър „Алеко Константинов“

Между 16 и 20 юли ще се проведе третото издание на театралния фестивал „София Моно“. В петте му поредни вечери ще можем да видим някои от най-актуалните моноспектакли от родния театрален афиш.

Представленията са с начален час 19,00 и ще се играят в парка на Военната академия в София.

За новия си спектакъл „Глас“ актрисата Ивана Папазова (на снимката) е потърсила вдъхновение от впечатляващия живот на оперната дива Мария Калас

Снимка: Драматичен театър – Пловдив

Поредицата пиеси започва с „Глас“, която ще можем да проследим на 16 юли. В най-новото заглавие от афиша на Драматичен театър – Пловдив зрителите ще наблюдават актрисата Ивана Папазова, която ще ни разкаже историята на известната оперна певица Мария Калас и измислената й дубльорка Виктория Калас.

В сряда, 17 юли, пък ще се изяви младият актьор Димитър Живков с неговата авторска постановка „Живак“, в чийто сюжет изобилства от неподправен хумор, вдъхновен от „врачанския манталитет“.

На следващия ден (18 юли) Мая Новоселска за последен път през този сезон ще изиграе „Едно малко радио“ под режисурата на нейния съпруг Теди Москов.

Петък и събота (19 и 20 юли) са запазени за Камен Донев и нестихващия интерес към представленията му „Възгледи на един учител за народното творчество“ и „Възгледите на един учител за всеобщата просвета“.

Камен Донев ще сподели „Възгледи на един учител за народното творчество“

* Билети за „София Моно 2013“ можете да откриете в тук, в офисите на Office 1 Superstorе и в билетната каса на НДК.