Фирма иска да строи яхти в Бургас

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Фирма иска да строи яхти в Бургас

16 юли 2013 | 12:00

1484

Българска компания, която ще произвежда яхти, иска да стъпи в Бургас. Дружеството „Грийнпойнт България“ вече е обявил инвестиционното си предложение, което предстои да се разгледа на предстоящата юлска сесия на Общински съвет – Бургас, съобщава Флагман, цитиран от novini.bg.

Фирмата иска да 10 дка в индустриалния парк, чиято данъчна оценка е 234 хил.лв.

В завода ще се произвеждат яхти, а при стартиране на производството се очаква да бъдат наети 40 души, става ясно офертата на „Грийнпойнт България“.

Справка в Търговския регистър показва, че дружеството е собственост на Веселин Золумов и полския гражданин Андрей Левандовски, регистрирана е в Айтос. Според неофициална информация инвестицията, ще се осъществи с подкрепата на полски холдинг, специализирал се в изграждането на яхти.

Това е поредната фирма, която декларира намерения да стъпи в индустриалния парк. Към този момент те вече са шест. Сред тях има производства с висока добавена стойност като плановете на „Тео монтаж инженеринг“, в чиито цехове ще работят над 100 души., както и „Бургас бийч“, „Вихри“ ЕООД, полска фирма за дробене на пластмаси и други.

Етикети:

Фирма,
яхти,
новини бургас

харесват тази статия

не харесват