Полезни съвети при избора на градинска мебел (част 2)

2
Добави коментар
wweb
wweb

Искате да пренесете семейните обеди и вечери на двора? Или просто да си проектираме ваше собствено кътче в градината, което да ползвате за четене и релакс? Тогава ще ви е нужно градинско обзавеждане. След като ви представихме няколко полезни съвета при избора на градинска мебел, сега е ред на останалата част от свежи идеи за отритите пространства в дома ви.

Следете актуалните промоции и разпродажби

Всички обичаме промоциите. Цената на сезонни артикули – сред които попадат и разнообразието от градинска мебел – варира (с до 70%), в зависимост от това, по кое време на годината и от къде ще закупим обзавеждането. Избягвайте покупките през пролетта, защото цените набъбват именно тогава. Вместо това можете да планирате градината за следващата година и да се запасите с парково оборудване още в края на лятото, когато намаленията са най-очевидни. И все пак, следете промоциите. Винаги може да ви хареса нещо на половин цена, което да си заслужи покупката.

Съобразете обзавеждането с екстериора на двора и градината

За да превърнете градината в оазис от красота и уют, не е нужно просто да купите някакви мебели, а да съобразите стила им с концепцията за дома и двора. Добро екстериорно решение е да кобминирате правилните цветове и форми. Ако в градината ви преобладават топлите цветове, можете да си позволите същата гама за мебелите. А, ако двора е подложен на прекомерно озеленяване, тогава изключително подходящи биха били белите или черните цветове.

Не забравяйте комфортните възглавници за градинска мебел

Комфортът е от решаващо значение за всяка мебел, а това се отнася и за градинското обзавеждане. Вероятно сте избрали стоманени или дървени конструкции за дворната гарнитура, защото са най-издръжливи. Но, не можем да кажем същото за удобствата, които предлагат тези два материала, ако върху тях липсват меки, пухкави възгалвници.

Търсете възгалвници от непромокаем материал или бързо съхнещи повърхности (например полиестър). Вторите са изключително леки и удобни, а техните свойства не позволяват на подложките за мебели да хващат плесен и мухъл.

Обръщайте внимание на детайлите

Комплектите може да изглеждат прекрасно, но едва забележими недостатъци могат да доведат до огромни проблеми след време:

– Изберете възгалвници с пружини при покупка на големи гарнитури. Те запазват формата си много по-дълго време. – Когато инспектирате метални мебели носете магнит със себе си. Алуминият не привлича магнитите, докато стомана притежава тези свойства. Това е най-добрият начин да различите алуминиеви от метални конструкции. Докато алуминият може да ръждяса, алуминия и неръждаемата стомана не са застрашени. – Проверете дали краката на столовете са солидни и издръжливи. Седнете върху стола и проверете, дали ще издържи тежестта ви, преди да го купите. – Изисквайте сглобяемите части на мебелите да са от неръждаема стомана.