Арганово масло за коса – дар от природата

1
Добави коментар
simse
simse

Аргановото масло, наричано чудотворно масло, се извлича от ядките на плодовете на аргановото дърво и става все по-предпочитано за третиране на косата пред други натурални масла. Неговото търсене е огромно благодарение на обширния маркетинг, но предлагането му е ограничено. То има много приложения, като малка част от тях са третирането на косата, защитата на кожата и възстановяването на тялото.

Третиране и укрепване на косата

Заради безценните ползи на аргановото масло за косата, то често е наричано „течно злато”. То дава нов живот на сухата, увредена и късаща се коса. Неговите свойства са подобни на тези на маслото от жожоба, което се извлича от храсти, разпространени в САЩ. Но аргановото масло надминава славата на маслото от жожоба заради отличните си резултати. Ето част от очевидните и признати ползи на аргановото масло.

Аргановото масло хидратира косата по естествен път. То спира късането и начупването на косата.Аргановото масло прониква в порите на всеки косъм и подобрява еластичността на косата. То е много полезно и за подсилване на растежа на косата.Аргановото масло е много подходящо за коса, която е трудна за контролиране и оформяне. То възстановява гладкостта на косата и я прави лесно управляема.Естествените антиоксиданти, които се съдържат в аргановото масло, укрепват косата като възстановяват увредената клетъчна мембрана на косата.Наличието на витамин Е в маслото му придава отлични свойства за третиране на косата. Много външни фактори като топлината, прекаленото стилизиране и оксидацията увреждат косата.Витамин Е възстановява косата и намалява увреждането.Учените смятат, че аргановото масло запазва естествената влага и допълнително хидратира, за да върне блясъка на косата.Боядисването на косата също я уврежда и тя се къса лесно и не стои гладка.Допълнителните ползи от аргановото масло включват това, че то се справя с късащата се коса и удължава цвета на боядисаната коса. В тези си приложения то дори надминава свойствата на известното масло от жожоба.Специалистите смятат, че маслото е правилният избор, за да се третира и възстанови увредената, суха и слаба коса в резултат от фактори на околната среда, прекомерно стилизиране, къдрене и изправяне.Ненаситени мастни киселини, като омега-3 и омега-9, които се съдържат в аргановото масло, са пряк източник на основните хранителни компоненти за косата. Тези ненаситени мастни киселини укрепват структурите, които свързват протеина в косата, като по този начин се подобрява здравината на косата и се решава проблемът със сплитането на косата. Приложение на аргановото масло за коса

Много е важно как прилагате аргановото масло върху косата си. То може да се нанася преди или след къпане. Преди да се изкъпете нанесете малко масло върху главата, разнесете го по косата, така че да покрива цялата коса от краищата до корените. След това нежно масажирайте и втрийте маслото в скалпа. Използвайте гребен или четка, за да разнесете равномерно маслото.Увийте главата в топла кърпа и стойте така известно време преди къпане. След това измийте косата. Аргановото масло може да се нанася и вместо гел. Няколко капки арганово масло се слагат върху гребен или четкат и след това косата се сресва. Това й придава свежест и блясък.

Четете още януари 26, 2015Съдейки по рекламите в печатнитеянуари 14, 2015Възстановяването е грижа № 1 заянуари 13, 2015Има малко съмнение, че къдраватаоктомври 17, 2014Шампоанът L’Oreal Professionnel Serie Expertюни 26, 2014Подхранващият серум L’Oreal Professionalюни 19, 2014Независимо дали обожаватеюни 11, 2014Красивата коса е мечтата на всякамай 27, 2014Серумите за коса вече самай 16, 2014Нека косата ви си поеме глъткасептември 19, 2013Бразилско изправяне на косата се