Уудс няма проблеми с контузията

1
Добави коментар
sportal_bg
sportal_bg

Световният номер 1 Тайгър Уудс заяви пред медиите, че контузеният му лакът е добре и може да играе спокойно на The Open Championship през тази седмица. Американецът допълни още, че не му липсва увереност, въпреки че последната му мейджър титла е от 2008 година.

„Доволен съм от играта си и винаги съм се чувствал добре преди началото на турнирите от Шлема, каза Тигъра пред журналистите в „Мюърфийлд Голф Клъб“. – Годината ми е успешна – спечелих четири надпревари. Въпреки че нямам мейджър трофей от пет години, съм имал възможност да спечеля. Ще продължавам да се опитвам и все някога ще стига до нова“, обясни 37-годишният голфър.

Все пак обаче големият въпрос около Уудс остава доколко проблемите с травмата ще му попречат да покаже най-доброто от себе си в Шотландия. Припомняме, че носителят на 14 мейджър титли контузи лакътя си по време на Откритото първенство на САЩ миналия месеци и оттогава се възстановява. „Лакътят ми е добре. Беше хубаво, че си взех почивка, за да имам време за възстановяване и терапия. Много добре съзнавам, че тук игрището е тежко за игра и лакътят ми трябва да е здрав. Всичко е наред и мога да играя. За да печели човек титли от Шлема, е нужно да използва максимално добре възможностите си – дали ще е в първия, или последния кръг, няма значение, важно е да уловиш момента“, коментира Уудс.