Десет тайни дестинации в Европа, които трябва да посетите

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Десет тайни дестинации в Европа, които трябва да посетите

17 юли 2013 | 17:02

29411

Икария вместо Ибиса и Лодз вместо Лондон: ако искате да избегнете тълпите от туристи на почивката си и да я усетите наистина специална, следва да сведете опциите си до по-малките населени места встрани от утъпкания туристически маршрут. Ние сме намерили десет тайни дестинации в Европа, които са изключително красиви и все още не са заляти от тълпи туристи. Намерете време за едни от най-красивите ваканционни дестинации:

Остров Люис – Външните Хебриди, Шотландия

Далеч в Северно море се намира остров Люис – малък остров, който въпреки че е част от външните Хебриди, все още е като отделен свят. Плажните ивици са с усета за Карибския басейн, но водата е студена. Говори се все още на келтски. Посетителите могат да ловят риба или да отседнат в Auberge Carnish, където предлагат вкусна храна и прекрасна гледка към целия залив.

Ийст Англия – Великобритания

Елитният университет Кеймбридж се намира в сърцето на района Ийст Англия. В провинцията ще намерите селца със сламени къщи и криволичещи улици, населени със стада овце. Заслужава си да посетите древните градове Лавенхам и Лонг Мелфорд, 640-те средновековни църкви на Норфолк и разбира се Сандрингем, където кралското семейство от поколения ходи на почивка.

Вижте още: Най-модерните дестинации на годината

Ил дьо Ноармутие – Франция

Ил дьо Ноармутие впечатлява със своя животински и растителен свят по плажовете, дюните и в гората. Само на четири часа път с влак от Париж, там можете да усетите аромата на мимоза и да наблюдавате красиви бели яхти. Този остров е рай за децата, които могат да си правят собствени пикници и да опознават аквариума или природния парк.

Тичино – Швейцария

Лугано, столица на Тичино, е духовен дом на италианските швейцарци. Там има ресторант със звезда Мишлен (the Galleria Arté al Lago) и обичания от папараци район около езерото Комо. В Тичино можете да правите походи, да карате колело, та дори и ски, когато времето позволява.

Форментера – Испания

Балеарският остров Форментера е прочут предимно защото е съседният остров до Ибиса. Къщите на плажа са забранени, следователно и клубната сцена не е толкова развита, така че посетителите могат да се насладят на непокътнати плажове, палми и уютни залези.

Етикети:

тайни дестинации,
европа,
туризъм

25 харесват тази статия

1 не харесват