На колко години са силиконовите гърди? видяна 10113 коментари 0

1
Добави коментар

Животът на всяка една жена е изпълнен с интересни събития. Едно момиче може да влезе в магазина само за да си купи превръзки, а после изведнъж да се загледа в нещо друго… И да си тръгне два часа по-късно с куп различни покупки.

Хитрите маркетингови специалисти знаят силата на женското любопитство и отдавна вече са започнали да слагат аптеки в магазини, които далеч не са медицински. Увеличените продажби доказват правотата на решението им.

Жените често се поддават на подобни увлечения, понякога повеждайки цивилизацията в съвсем неочаквана посока. Преди петдесет години (през пролетта на 1962 г.)

30-годишната Тими Джин Линдзи се обърнала за помощ в болницата в Хюстън. По това време тя вече била родила цели шест деца и искала да поправи една грешка от младежките си години.

* Timmy Jean Lindsay

В името на свое отминало влюбване като младо момиче Тими си направила татуировка на гърдите във вид на червени рози.

Вече многодетната майка искала да отстрани омръзналата й и неуместна татуировка. И наистина не е много полезно човек да маркира тялото си с трайни символи на настоящо любовно увлечение – никога не се знае колко време ще продължи една връзка и дали споменът за нея ще ни носи радост занапред.

* Timmy Jean Lindsay

Тими работила в завод по електротехника и взимала 30 долара седмично. Сега това звучи направо смешно, но дори и тогава тази заплата се е смятала за ниска. Затова Тими получила право на безплатна операция за премахване на татуировката, ползвайки помощта на благотворителните фондове.

По онова време в същата болница работели двама пластични хирурга – Франк Джироу и Томас Кронин. През пролетта на 1962 г. те тъкмо били разработили нов начин за коригиране на формата на женските гърди – с имплантиране на „възглавничка“, пълна със силиконов гел.

Силиконът е инертен материал, който не взаимодейства с другите тъкани на тялото, при това спокойно можел да уплътни млечната жлеза и да увеличи обема на гърдата. За тестване на операцията била нужна жена, която първо да се съгласи да се подложи на нея и второ да има нужда от подобна корекция.

Преглеждайки Тими преди операцията д-р Кронин видял, че гърдите й са доста увиснали след шестте раждания. Той попитал пациентката дали не желае гърдите й да бъдат увеличени от размер В до размер С – напълно безплатно. Разбира се глупавите розички също щели да бъдат отстранени.

В общи линии хирургът действал като опитен маркетингов специалист. Коя жена би отказала да получи две стоки на цената на една? Особено пък ако първата е изплатена от благотворителна организация. Тими се вдъхновила от това предложение и помолила по време на същата операция да бъдат прибрани и ушите й, които били малко щръкнали.

Операцията продължила два часа и завършила успешно. Тими се убедила окончателно в тoва, когато на излизане от болницата мъжете започнали да се обръщат след нея и дори да подсвиркват.

* Мерилин Монро

По това славно време Мерилин Монро накарала американските мъже да си припомнят, че жените имат гърди. Плоските като дъска идеали на англосаксонската красота били засенчени от яркия сексапил на страстната блондинка.

Затова изобретението на Джироу и Кронин бързо намерило популярност – много жени възприели операцията като сигурен начин да си вдигнат цената. Увеличаването на гърдите бързо заело второ място сред пластичните операции и държи тази позиция до ден днешен.

А 80-годишната Тими Линдзи все така е в отлично здраве и много се гордее с това, че е първата жена, изпитала операцията върху себе си. Така да се каже, за силиконовите гърди Тими е същото, което е Гагарин за космонавтиката…