Днес+ :: Пет храни, които водят до киселини

2
Добави коментар
alexpopov
alexpopov

Пет храни, които водят до киселини

20.07.2013 16.01

Киселините се появяват след консумацията на определени храни. Дискомфортът допълнително се засилва ако има и подуване на стомаха, къркорене на червата, усещане за парене в гърлото и често оригване. Вижте кои продукти водят до появата на киселини и преценете от кои можете да се откажете или поне да ограничите, за да не чувствате дискомфорт.

Пържени храни

Пържените храни с нищо не са полезни за организма и цялостното здравословно състояние. Напротив, дори са вредни. Най-малкото, което причиняват е появата на киселини, а също и честото парене зад гръдната кост, което се дължи на богатото съдържание на мазнини.

Шоколад

Шоколадът се приготвя от кофеин, какао, мазнини и стимулатори, а тази комбинация е изключително неблагоприятна за храносмилателната система. Точно поради тази причина диетолозите препоръчват хората, предразположени към появата на киселини, да избягват консумацията на шоколад или да го ограничат максимално.

Газирани напитки

Всички газирани напитки са сред основните предпоставки за появата на киселини и подуване. След поглъщането на мехурчетата в газираните напитки стомахът се разширява, в резултат на което се повишава налягането и се появяват киселини.

Мазнини

Големите количества мазнини, съдържащи се в месните и млечните продукти също провокират появата на киселини и дразнене лигавицата на хранопровода. Най-добре е да се консумират нетлъсти меса с ниско съдържание на мазнини.

Кофеин

Въпреки че има ободряващ ефект кофеина не се препоръчва на хора с храносмилателни проблеми и най-вече на хора, страдащи от киселини. Една чашка кафе на ден няма да е фатална, но е по-добре да го замените с чай от лайка или зелен чай.

Алкохолът и тютюнопушенето също водят до появата на киселини. /bolime.net

Днес+