Нов живот за старите изпокъсани книги

3
Добави коментар
zserty
zserty

Нов живот за старите изпокъсани книги
юли 21, 2013

По всичко личи, че сме дарили около 4000 тома литература и периодика и това за последните 3 години, откакто стартирахме инициативата „Новият дом на старите книги“. Това не е малко число и ние от сърце се радваме, че сме могли да зарадваме безброй хора в малките градчета и села в България – читатели в около 20 читалища.

През това време, докато опаковахме и приготвяхме даренията от книги, ние грижливо отделяхме и продължаваме да отделяме такива, които са разпокъсани или просто имат нужда от нова подвързия, за да могат да бъдат използвани. И така се събраха до момента над 100 книги, които чакат да бъдат „съживени“.

Поради тази причина решихме да стартираме кауза за набиране на средства, с които да дадем тези книги на подвързия и след това те да поемат за „новите си домове“ в добро състояние и да бъдат четени и препрочитани, каквото е било намерението на дарителите им. Обявихме тази кауза на страницата на нашите приятели ZaBulgaria.org и се надяваме да получим подкрепата на всички, които биха желали да помогнат в това отношение.

Можете да ни подкрепите в каузата ни „Нов живот за дарените стари книги“ и чрез дарение на банковата сметка на фондацията:

Банкова сметка: BG74RZBB91551003500697
Банков код: RZBBBGSF
В полза на: Фондация “Идея в действие”
Банка: Райфайзенбанк България АД
Клон: София 1504, ул. “Гогол” 18-20

Благодарим предварително за това, че сте с нас!

« Previous Article
За библиотеката в село Яврово
July 18, 2013

Next Article »
От Лондон – до България
September 8, 2013