„Бистришките тигри“ освиркаха ГЕРБ

1
Добави коментар

/Поглед.инфо/ Протестиращи отидоха пред централата на ГЕРБ тази вечер, облечени като любимия футболен отбор на лидера на партията Бойко Борисов. Така „протестният“ отбор на „Бистришките тигри“ освирка партийната централа, предаде репортер на БГНЕС.

Пред централата на ГЕРБ са около стотина души, някой бяха изписали с флумастери инициалите на бившия премиер и на бившия вътрешен министър. Всички носят футболни екипи с цветовете бяло, зелено, червено и на гърдите си са закачили надпис „Бистришки тигри“. Други са с метли в ръце, със закачени на тях листове А4, оказващи, че с тях ще „изметат“ ГЕРБ. И понеже е вечер на футболна тематика, един мъж вдигна над главата си лозунга „Ще ви бием дузпата“. В групата се появи и рапърът Мишо Шамара, който е активен участник в контрапротестите пред НДК.

В същото време, загърнати с българския трибагреник и с разноцветни свирки в уста, недоволни граждани изпълниха площада пред Министерски съвет в 38-ия ден на протести. Движението по булевард „Цар Освободител“ и в района на площад „Независимост“ е спряно за автомобили. Хората са с децата си, други на велосипеди, трети с домашните си любимци. Освен викове за оставка, свирки и вувузели се чува мелодията на гайда и тъпани.

По данни на МВР, към 19.30 часа, около 1000 протестиращи са се събрали на площада пред сградата на Министерския съвет в центъра на София, час след началото на протеста. До този момент няма регистрирани инциденти, нито нарушения на обществения ред.

По-рано стана ясно, че днес започва работа Антиправителствената информационна служба, която ще публикува и изпраща съобщения за случващото се на протестите срещу правителството. Създателите й всеки ден ще дават пресконференции на открито на площад „Народно събрание“.

Полицейските служители се грижат за охраната на протестните действия и имат готовност да реагират на сигнали за провокации и нарушения. /БГНЕС

Източник: БГНЕС

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели