Топ пет на плажовете в света – тема за Светът – Idi.bg

228
Добави коментар
tao
tao

1.Кокс базар, Бангладеш

 

 

 

125-километров пясъчен плаж, за който се смята, че е най-дългият  в света. Идеално място за къпане в морето заради слабите приливи и отливи. Намира се на 150 км. южно от Читагонг и e известен с името “Panowa”, което буквално преведено означава „жълтото цвете“. Кокс Базар е наречен на името на капитан Кокс -военен офицер в Британска Индия.

 

 

 

 

 

 

2. Биг Сур: Калифорния, САЩНа всички е известно, че Клаифорния е най-гъсто населеният щат в Америка. Ако решите да отидете на плаж, надали ще ви хареса, ако плажът се окаже претъпкан. Биг Сур е един от най-слабо заселените региони в Клаифорния, което го прави идеален избор за плаж.  Точно тук планините Санта Лучия рязко изникват от Тихия океан, създавайки неповторим морски декор.

3. Плажът с розов пясък, Бахамските острови Известният с  розовия си пясък плаж, е дълъг повече от 3 мили и с ширина от 50 до 100 фута. Намира се на остров Харбър и се смята за един от най-красивите плажове на Бахамите.

 

4. Паракас, Перу

 

Перу определено е страна, която си струва да бъде посетена заради многото исторически забележителности и живописната природа. Една от тези „задължителни“ дестинации е плажът Паракас, на който редом до плажуващите често се разхождат пеликани. Плажът спада към пустинния полуостров Паракас на южния бряг на Перу. По-голямата част от полуострова е част от Национален резерват „Паракас“.

 

 

 

5. Боракай , ФилипинитеНа 300 км от Манила, плажът е една от най-популярните туристически дестинации на Филипните. Често го наричат „най-хубавият плаж в Азия“ и „номер едно сред тропическите плажове в света“. Истинско райско кътче, идеално място за гмуркане.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 11069 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност