Зелена светлина за Range Rover Evoque Cabrio

1
Добави коментар
KameliaNew
KameliaNew

На автомобилното изложение в Женева през 2012 година Land Rover представи студията Evoque Cabrio, а съвсем наскоро беше оповестено решението, че моделът би трябвало вече да се пусне и в производство.

Още по темата

Повече за Land Rover

» Всички новини
» Всички тестове

Вътрешен човек на компанията потвърди пред британското списание „What Car“, „че Evoque кабрио е получил зелена светлина и ще се произвежда“. „ Range Rover Evoque кабрио ще бъде в производство от 2014 година и ще се изправи срещу Audi TT и BMW Серия 4 кабрио.

Range Rover Evoque със сгъваем покрив Подобно на студията, SUV-кабриолетът ще бъде на базата на Evoque с три врати и ще разполага със сгъваем покрив. Инженерите на Land Rover направиха разяснение пред „What Car“ – „необходими са съвсем малко структурни промени в базовия модел и липсата на твърд покрив ще бъде компенсирана“.

Предполага се, че моделът на първо място ще атакува приоритетно американския пазар, където вече се подвизава Nissan с кабриото Murano.

Като друг модел на Evoque се очертава и „Baby-Evoque“. Дългият около 4 метра и с 30 см по-къс супер компактен SUV ще се конструира върху платформа на Tata и ще струва около 21 000 евро.