Предимствата на автоматичните апарати за кръвно

16
Добави коментар

Ако Вашият доктор или друго медицинско лице Ви е казал да следите стойностите на Вашето кръвно налягане вкъщи, то трябва да си намерите подходящ апарат за кръвно. Има два основни типа апарати за мерене на кръвно – ръчни и дигитални. Ръчните са популярни като анероидни. Всеки от двата типа апарати има своите преимущества и недостатъци и познанията за тях могат да помогнат за определяне на това кой е по-подходящият за конкретен пациент.Този процес може да бъде улеснен и от съвета на лекар. Анероидните апарати за кръвно често са с достъпни цени, леки и лесни за пренасяне.  Могат да работят във всякаква позиция,стига пациентът да може да ги гледа директно. Имат вграден или прикрепен стетоскоп, както и маншет. Недостатъците на механизма им е, че той е твърде деликатен и сложен.

Може да се повреди лесно и изисква поправка и пренастройка. Състои се от няколко елемента. Не е подходящ за хора с увредено зрение или увреден слух, защото те трудно ще разчитат информацията. При автоматичните апарати за кръвно всичко е събрано в един уред, няма отделен стетоскоп. Лесен е за ползване, изисква по-малко усилия отколкото  апаратите с отделни елементи. Подходящ е за хора с проблеми със слуха и зрението. Автоматичните апарати за мерене на кръвно са лесно преносими и имат маншет. По-скъпите модели са с повече екстри, с голям дигитален дисплей, осигуряващ лесно разчитане на информацията, както и индикатор за грешки. Снабдени са с вградена функция за измерване на пулса на сърцето. Много от дигиталните апарати за кръвно могат да предоставят информацията и под формата на принтиран материал. Това е доста полезно за Вашия лекар, ако сте забравили да си запишете резултатите от меренията. Заради тези свои преимущества те са предпочитани от пациентите, които мерят кръвното си налягане в домашни условия. Данните за стойностите на кръвното налягане могат да се разчетат върху дисплея. Липсата на контрол върху кръвното налягане е опасно и може да доведе дори да смърт.

Следенето на стойностите му ще помогне на Вашия лекар да определи подходящото лечение. Към всеки апарат за кръвно има съответните инструкции за ползването му, които са добра ориентация. Лекарят може да Ви посъветва, в зависимост от здравословното Ви състояние, колко често да мерите кръвното си налягане. Добре е да се помни, че не винаги има симптоми за наличието му. Затова и той е популярен като „тих убиец”.  Затова е добре с помощта на апарат за кръвно да следят стойностите му.