Най-добрите евтини смартфони

1
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Най-добрите евтини смартфони

29 юли 2013 | 15:00

11343

Най-горещият световен тренд при смартфоните в момента е „бюджетният смартфон“. Предвид на застоя при най-високия клас и ускорения ръст на пазарите на развиващите се страни, където покупателната способност не е толкова висока, напълно логично почти всички производители отправят своя поглед именно към по-евтините смартфони.

В тази насока, като че ли най-добре са позиционирани и ориентирани Nokia, LG и Sony, както и местни производители от Китай и Индия, които набират скорост и са на път да се превърнат в световни играчи.

Ето и кои са най-добрите бюджетни смартфони в момента, представени на нашия пазар (от голяма търговска верига), като ще ограничим нашето изследване в границите между 200 и 500 лева.

LG Optimus L3 II

Цена – стартира от 219 лева

Може би най-евтиният истински смартфон в момента е този модел, който обновява дизайна на L3, както и спецификациите му. Той е с операционна система Аndroid 4.1 Jelly Bean и капацитивен дисплей от 3.2-инча с не особено добра разделителна способност от 240 х 320 пиксела.

Интегрира процесор от 1GHz и 512MB памет RAM. Разполага с 4GB вградена памет, камера 3MP. Подходящ е за не особено взискателни потребители.

Sony Xperia Tipo

Цена – стартира от 239 лева

Тежащ едва 100 гр, Sony Xperia Tipo е един от най-евтините смартфони в момента. Разполага със сензорен дисплей 3.2 инча, който не се надрасква лесно, процесор на 800MHz и камера 3.2MP. Разбира се, има какво да се желае от дисплея, който е с разделителна способност от едва 480 x 320.

Вградената му памет е от 2.9 GB (може да се увеличи до 32GB чрез microSD карта), като не разполога с много вътрешна памет – 512 MB, което като че ли се налага като стандарт при по-евтините смартфони.

LG Optimus L5 II

Цена – стартира от 349 лева

Най-евтиният смартфон, от водещите производител, с по-голям дисплей, (от 4 инча), отличаващ се и с по-добра разделителна способност от 480 х 800, идва отново от LG, като за пореден път става въпрос за модел с обновен дизайн (на популярния Optimus L5).

За да се постигне тази ниска цена, разбира се, е използван едноядрен процесор, който е относително бърз от 1GHz, като се прави компромис и с RAM-паметта, отново при 512 МВ.

Може би най-голямото му предимство е издражливата му батерия, на която могат да завидят много от моделите от най-висок клас.

Интересното е, че този модел е позициониран при същата цена, на която се предлагат подобни модели като Samsung Galaxy Ace II (който е с малко по-малък дисплей от 3.8 инча) и Sony Xperia Go (отново с по-малък дисплей от 3.5 инча, но с двуядрен процесор и технология на дисплея Bravia).

Nokia Lumia 520

Цена – стартира от 359 лева

Това е най-ниското ниво Lumia в момента с операционна система Windows 8, като определено смартфонът е с прилични характеристики предвид на цената му. Предлага се в няколко цвята, с което се цели да се привлече по-младата аудитория.

Дисплеят е изключително чувствителен, което позволява да се оперира дори и с ръкавици, както и достатъчно голям – 4 инча.

Телефонът е с двуядрен процесор, нещо рядко срещано при ниския ценови клас и при моделите с подобен размер на екрана.

LG Optimus L7

Цена – стартира от 369 лева

Още един модел попълва семейството на LG при бюджетните модели. Той е позициониран така, че да отговори на нуждите за по-голям дисплей на ниска цена.

Разполага с голям сензорен капацитивен дисплей от 4.3 инча с висока резолюция 800 x 480 и 16 млн. цвята. Оборудван е с процесор от 1GHz. Вградената му памет е относително малка от 2.7 GΒ, но може да се разшири до 32GB с карта. Този модел разполага с камера 5.0MP за снимки с висока резолюция.

Samsung Galaxy S III Mini

Начална цена – 469 лева

Макар и предпоследно поколение, моделът все още е изключително актуален със своите хардуерни и софтуерни характеристики.

С операционна система Android 4.1 Jelly Bean, сензорен дисплей Super Amoled от четири инча и двуядрен процесор на 1 GHz, определено смартфонът е доста привлекателен. Разполага с камера от 5 мегапиксела.

Alcatel OT Idol

Начална цена – 469 лева

Не случайно на същата цена като гореспоменатия култов модел на Samsung се предлага и най-добрият модел на Alcatel, влизащ в бюджетния клас. Той е с най-големия дисплей, който може да се намери за сумата до 500 лева (4.7 инча). Моделът от тази година е с капацитивен дисплей с разделителна способност от 540 х 960.

Тежи едва 110 грама и е изключително тънък и с привлекателен дизайн. Разполага с относително малко вградена памет от 4 GB, както и 1 GB RAM, като също е с операционна система Android 4.1 Jelly Bean.

Етикети:

смартфони,
бюджетни

13 харесват тази статия

4 не харесват