Спалня от палети

1
Добави коментар
MIlVel
MIlVel

Винаги съм харесвала всичко от типа „от нищо нещо“. В тази връзка мебелите, направени от палети и щайги отдавна предизвикват интереса ми. Ето, че на вилата се отвориха две нови стаички и аз реших да се опитам да направя спалня от палети. Сдобих се с двулицев матрак и четири палета. За съжаление (или не) се оказа, че тези палети не са от най-често срещания тип, който прилича на дървена скара, а отгоре са с една цяла плоскост от талашит. И дъските, от долната част, и крачетата на палетите са направени от талашит. Но… това не плаши душите наши.

Ето изходния материал.

Изтърках с метална четка и едра шкурка ръбовете, но нищо не се получи. Талашитът се цепи на трески по дължина и не може да се заглади добре.

Матракът ми е с размери 180/200. Основата от палети ще бъде 200/220. Леглото ще бъде залепено с едната си страна към стената. Така по дължина и отдолу ще се остане ивица с широчина 20 см. Именно тази ивица реших да декупажирам заедно с грозните „крака“ на палета, изцяло направени от парчета талашит.

Въпреки неуспеха със заглаждането на ръбовете на палетите, аз пристъпих смело към боядисването с акрилна боя, цвят слонова кост. След това започнах с декупажа. По-долу ще видите докъде съм стигнала в усилията си.

Декупажирах още два палета. Четвъртият, който ще бъде в ъгъла, няма да се вижда, така че няма нужда от украса.

После ме светнаха, че с тоя талашит рискувам перманентен мухъл на матрака. Не можел да диша, горкичкият. Та се наложи с една дрелка и по-голяма бургия по-добрата половина от нашето семейство да надупчи шпреплата. Да го интубира, така да се каже, че да диша на воля.

После пък се оказа, че матракът не е 180/200, ами 160/200. Айдеее, още едно рязане. Татко и Ясен запретнаха ръкави и въоръжени с флекс, тесла и чук изрязаха 20 сантиметра от свидния ми декупажиран палет и преместиха крака. В крайна сметка се получи. Може да се спи на нея. Весела е. А едно детенце коментира, че били „много удобни тези стълбички на леглото“. Поне на някого му е и удобна, за моя радост. Ето още две снимки на крайния резултат.

Tags: decoupage, decoupage on furniture, DIY, furniture from palette, handmade, napkin, one-of-a-kind, palettes, paper, ДЕКУПАЖ, декупаж на мебели, интересно, Любопитно, мебели от палети, от нищо нещо, салфетна техника, спалня от палети

This entry was posted
on понеделник, юли 29th, 2013 at 9:27 and is filed under ДЕКУПАЖ, Любопитно, Моето хоби.
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.