4 дестинации на Карибите, които можете да си позволите – тема за Карибските острови – Idi.bg

12
Добави коментар
tao
tao

Със сигурност всеки човек свързва невероятните острови в Карибско море с необикновени плажове, вълнуващ нощен живот и луксозни магазини. Добрата новина е, че можете да се насладите на всичко това, без косата ви да настръхне, когато чуете цената.

Аруба

В западната част на този остров, владение на Нидерландия, преобладават първокласните хотели, казината и шикозните магазини. Но освен тези снобарски места, Аруба предлага смайващи природни красоти и занимания на открито. Подарете си обиколка с джип из осеяния с кактуси Национален парк „Арикок“, отдайте се на гмуркане и на езда или пък погледнете към всичко това отвисоко, като скочите с парашут. Близо до северозападния край на острова, плажът Malmok е мека за гмуркачите, благодарение на Antilla – германски боен кораб, потънал през Втората световна война, който сега представлява разнообразна мини екосистема, включваща цветни корали и тропически риби. От останките на кораба се насочете към усамотения залив Boca Catalina, където можете да поплувате.

Ямайка

Протяжните плажове, културата Растафари и изключителната храна превръщат Ямайка в перфектното място за релаксация. Плажът Doctor’s Cave е най-известният на залива Монтего и е на няколко крачки от повечето хотели, а плаж Seven Mile е на няколко минути с кола. Плажовете на Ямайка предлагат не само слънце и забавления, за които със сигурност сте подготвени, но също така вкусно пикантно пиле и традиционната местна бира Red Stripe. Морският парк на залив Монтего е природен резерват, разположен под вода, където ще можете да видите тропически риби и актинии. Мястото е страхотно и за гмуркания. Ако пък искате още по-авантюристични преживявания, отидете до високия около 55 м водопад на река Dunn в тропическата гора на разположения наблизо Очо Риос.

Пуерто Рико

Страхотно е, че когато посетите Пуерто Рико, сте много, много далеч от САЩ, но в същото време се намирате на американска територия. Старият град на Сан Хуан, със своите тесни калдъръмени улички, къщи в пастелни цветове и нощен живот, изпълнен със салса ритми, ви подканва да се включите в забавленията. Пийнете нещо в Bodega Chic или Nono’s или пък послушайте хората, които са се събрали да попеят на Plaza del Mercado. За прекрасни гледки към Атлантическия океан се отправете към  El Morro – стара крепост от XVI в. Най-известните плажове на Сан Хуан са в квартал  Condado в източната част на града. Отидете рано, за да си намерите страхотно място на златния пясък.

Тринидад и Тобаго

Ако сравним Тринидад с къща, то Тобаго е нейният двор. Тобаго е прекрасно кътче, разположено на около 20 минути път със самолет от по-големия и шумен Тринидад. И докато в Тринидад, където живее 96 процента от населението, има много ресторанти и нощни клубове, то Тобаго може да се похвали с безлюдни плажове, спокойни заливи и живописни коралови рифове. Освен това екзотичните видове птици са три пъти повече от хотелите. Царството на птиците се нарича Main Ridge Forest Reserve и представлява една от най-старите защитени гори в западното полукълбо.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1123 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност