Приходите на Столична община нарастват с 8 млн. лв.

1
Добави коментар
yApple

През първото полугодие на 2013 г. събраните данъчни приходи от Столична община са с 8 млн. лв. повече спрямо съпоставимия период на миналата година. Това каза в ефира на Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й благодарение на този ръст за първи път общината има над 50% изпълнение на собствените приходи. „Тази година е отчетена по-добра събираемост на собствените приходи на общината“, каза още Фандъкова. Според нея протестите не са се отразили негативно на общинския бюджет.

„Управлението на близо 2-милионен град е голямо предизвикателство. Важно е да се спазят конституционните права на хората и те да могат мирно да изразяват гражданската си позиция“, отговори Йорданка Фандъкова на въпрос как се управлява град, който близо два месеца е огласяван от протести. Тя уточни, че е важно и да не се блокира работата на града.

По думите й много важни в тази ситуация са приоритетите. „Първият приоритет за мен е да няма напрежение, да има мирно протичане на протестните действия“, заяви Фандъкова. На въпрос чувства ли се заложник на партийни интереси в тази ситуация тя отговори, че не се чувства заложник на нищо. „Аз съм получила доверието на хората и искам да го оправдая с възможни и адекватни действия в тази ситуация“, каза кметът на София.

Етикети:

Йорданка Фандъкова | приходи на Столична община