PlayStation 4 – новата конзола на Sony

21
Добави коментар
kyovev
kyovev

Тази есен ще се проведе сериозна битка при конзолите за игри, защото двете компании производители – Sony & Microsoft, планират да пуснат тогава новите си устройства.

Всъщност вече почти всичко по конзолите е ясно – знаем както техните хардуерни компоненти, така и дизайна и външния им вид. Новият дизайн на PlayStation 4 залага на заоблени матирани ъгли и гланцови повъхности. Новост е, че устройството ще може да се ползва както хоризонтално, така и вертикално. Според разработчиците, участвали в направата на новата конзола, тя е фокусирана единствено върху подобряване на изживяването по време на игра

Освен това новият PlayStation 4 няма да изисква връзка с интернет за удостоверяване на инсталираните игри. Също така Sony няма да ограничават споделянето на игри между потребителите, което дава предимство на тази геймърска конзола спрямо нейния пряк конкурент – XBOX.

Какъв е хардуерът на PlayStation 4?

Успяхме да се сдобием с информация за устройството PlayStation 4 Jet Black с продуктов код CUH-1000A. Това устройство ще разполага с 8-ядрен процесор „Jaguar“, производство на AMD. Видеообработката ще става чрез GPU : 1.84 TFLOPS, AMD следващо поколение Radeon™ базиран графичен чип. Устройството ще има 8 GB GDDR5, 500 GB дисково пространство и приблизотелно тегло под 3 килограма. Естествено, PS4 е снабден с четец за дискове, USB 3.0 портове и AUX порт, както и Bluetooth. Устройството има разширена възможност за свързване с всякакви други безжични устройства посредством поддържаните мрежи (за съжаление нямаме техническа информация за тях).

Колко ще струва новият PlayStation 4?

Един от шефовете на Sony Worldwide Studios заяви, че устройството ще е предназначено за масовия пазар, така че цената му няма да е много високо, но се предполага, че тя ще бъде ще бъде 399 долара в щатите, 349 английски паунда в Обединеното кралство и 399 евро за европейските държави. Все пак това е предварителна информация – нищо чудно цената да бъде повишена или намалена в зависимост от потребителския интерес.

Кога да очакваме новата конзола на Sony?

Най-вероятно PS4 ще бъде пуснат в продажба по коледните празници, така че имате много време да планирате покупка на такова устройство, ако фен на геймърските конзоли.