ЗАГАДКИТЕ НА КАРМАТА И ЛЮБОВТА – КАРМА И СЪДБА – Статии

3
Добави коментар
mikael
mikael

Всеки астролог, който се занимава с източното направление в тази област, знае, че много срещи с хора в ежедневието далеч не са случайни и носят кармичен характер. Но нека поговорим не за всички тях, а само за кармичните взаимоотношения между мъже и жени. Това са отношения между партньори, които са се познавали в минали животи и са преживели дълбоки емоции един към друг.

Когато се срещнат отново, кармичните партньори изпитват настоятелна потребност да се сближат и след известно време започват да повтарят своите стари емоционални роли. Те трябва отново да застанат лице в лице със „старата“ ситуация и може би да се справят с нея по-мъдро. Духовната цел на такава среща за двамата влюбени се състои в това, да направят друг избор.

Можем ли да разпознаем кармичните отношения и как да го направим? Професионалният астролог може да ги определи, анализирайки синастрията на партньорите (хороскопа на съвместимостта). В него понякога се среща такова положение на планетите, което точно пояснява причината за срещата между двамата. Например когато повечето планети се пресичат под кармични аспекти (т. е. разстоянието на зодиакалния кръг между тях е 20, 40, 80 или 100 градуса) – това е безспорен показател за кармична връзка. Аспектите на възходящия и низходящия възел, на Прозерпина, Селена и Лилит към висшите планети, както и връзките между Сатурн и Нептун също могат да разкажат дали взаимоотношенията между мъжа и жената носят кармичен характер и какви са целите и задачите на тази кармична среща.

Като показател за кармични отношения може да служи и определена разлика във възрастта между партньорите. Разлика от 5 или 10 години показва, че срещата не е случайна. Вероятно между тези партньори съществува кармична връзка, изискваща отработване на взаимни дългове. Целта на новата среща е да предостави на двамата възможност да разрешат назрелия въпрос. Това става чрез пресъздаване на същата ситуация за определен период.

Кармата ги задържа един до друг. Те ще вървят по жизнения си път в една посока, но при това единият от тях трябва да поеме ролята на водач, а другият да го следва.

Разлика във възрастта 15 години е показател за много силно кармично привличане. На такива хора им е трудно да се разделят, дори ако го желаят. Но техните отношения са по-сложни – те или си помагат един на друг да направят правилния жизнен избор, или, обратното, отклоняват своя партньор от истинския път, увеличавайки по този начин неговите кармични дългове в предстоящия живот.

Показател за кармични взаимоотношения могат да бъдат и някои необичайни ситуации. Те не са задължителен признак, но трябва да се вземат под внимание.

НЕОЧАКВАНОСТ

Взаимоотношенията се завързват изненадващо за двамата партньори или за единия от тях, както и за техните познати и роднини. Неочакваността е в това, че те могат да са съвършено различни по характер, темперамент, да са с различно социално и материално положение, да имат голяма разлика във възрастта.

В друг вариант партньорите могат да се познават от години, но да вземат решение да се оженят съвсем изненадващо.

БЪРЗИНА

Взаимоотношенията се формират за много кратък срок от запознанството на влюбените (ден, седмица, месец). Това е ситуация, когато партньорите сякаш са били озарени от мисълта да се съберат. Такива отношения често са белязани с ефекта на хипнозата. Те започват така стремително, че човек не осъзнава напълно случващите се промени и едва след година или повече започва да възприема ситуацията съзнателно.

ПРЕМЕСТВАНЕ

След сключването на брак съпрузите могат да се преместят в друг град или дори в чужбина. Преместването на по-голямо разстояние, скъсването на родствените връзки, началото на нов живот някъде далеч от месторождението е още един важен признак за кармична връзка.

СЛОЖНА СИТУАЦИЯ

Най-разпространеният вариант е партньор-пианица или партньор-наркоман. Може би някакви проблеми със здравето на съпруга (инвалид, психично болен) или ранна (преди 40-годишна възраст) смърт. Такива взаимоотношения безусловно могат да бъдат наречени „наказание“. Очевидно това „наказание“ си устройва самият човек, като несъзнателно избира проблемен партньор – най-вероятно поради скрито чувство за вина, дошло от миналото, но въпросът „по какъв повод“ остава открит. Или проблемният партньор се „залепва“ за него сам, по генетичен спомен от минал живот. Вероятно в миналото въплъщение ролите на проблемния и добрия партньор са били противоположни, а в настоящето те сменят местата си и „възстановяват справедливостта“.

ЛИПСА НА ДЕЦА В БРАКА

Това е показател за затворено бъдеще за поколението чрез тези хора. Подобни кармични отношения на съпрузите служат за осмисляне на собствените черти в характера. В дадената кармична връзка всичко зависи от това, доколко всеки партньор е постъпвал правилно. Ако партньорите са се проявили правилно (от гледна точка на Съдбата и Космоса) в тези отношения – например не се обвиняват помежду си в безплодие, а осиновят дете от детски дом, тази двойка по-късно може да има и собствено дете. Ако правилно се държи само единият от партньорите, но не получи подкрепа, за награда животът му дава друг партньор, от когото той може да има деца.

ФАТАЛНОСТ

Отношенията в двойката са белязани с известна неизбежност, предопределеност, при това често в негативен смисъл в стил „Тристан и Изолда“. Тук се отнасят любовните триъгълници; ситуации на „невъзможна“ любов по някакви обективни или субективни причини; ситуации любов-ненавист, когато изглежда, че партньорите цял живот се борят помежду си и все пак са нещастни един без друг.

Можете да разпознаете кармичната среща, ако другият човек ви се стори познат. Доста често е налице взаимно привличане, нещо притегателно виси във въздуха, принуждава ви да сте заедно и да се познавате. И най-често силното привличане прераства в любов.

КОЛКО ПРОДЪЛЖАВАТ КАРМИЧНИТЕ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ!

Зависи от това, към кой вид връзка се отнасят вашите кармични отношения – към изцеляващия или разрушаващия. Отличителна черта на изцеляващите отношения е, че, когато се срещнат, мъжът и жената се усещат като родствени души, обичат се и се уважават такива, каквито са, без опити да променят каквото и да било. В изцеляващите отношения партньорите могат да се познават от едно или дори от няколко минали въплъщения. Именно това поражда неразривната връзка в следващите няколко живота. Такава двойка няма да се раздели, няма да се разведе никога. Те винаги ще бъдат заедно и щастливи. Бракът, сключен с такъв кармичен партньор, може да се окаже прекрасно и удивително пътешествие!

Но се случва и така, че изпитваните от вас емоции по повод новата любов толкова ви изпълват, че си мислите, че сте срещнали вашата половинка. Внимание! Всичко може да не е точно така, както изглежда. Ако са ви свързали неразрешени емоционални проблеми от миналото, рано или късно те ще изплуват на повърхността. Духовният урок за всички души, свързани по този начин, се състои в това, да се освободят един друг и да станат свободни и независими същества. Често основната цел на такава среща е да се освободят партньорите от тази любов.

Ако вашите отношения предизвикват много страдания и сълзи, но нямате сили да ги прекъснете, постарайте се да разберете, че нищо не ви задължава да останете с този човек. Енергията на любовта не е така емоционална – тя е извънредно спокойна и безметежна, радостна и вдъхновяваща! Тя не е гнетяща и трагична. Ако във вашите отношения се проследяват подобни черти, дошло е време да освободите партньора си. Понякога вие сте така свързани с комплексите на партньора, с емоционално обединената част вътре в него или нея, че чувствате, че сте единствените, които могат да „разплетат“ ситуацията и да го спасят от проблемите. Но нищо хубаво няма да излезе. Вашето предназначение е да бъдете свободна личност. Такъв тип болезнени отношения е способен да ви върне назад в духовен план и може да стане така, че да си създадете тежка карма за последващите въплъщения..