Никой не може да бие БСП и ДПС заедно – аз го правех, но вече не мога

2
Добави коментар
bobanac
bobanac

/Поглед.инфо/ Бойко Борисов предлага на Реформаторския блок да излезе с общ план за сваляне на правителството и за съвместно управление, съобщава БНР.

«Това всички в център-дясно ще ги успокои, ще ги обедини, ще ги зареди с енергия и ще покаже, че можем да работим заедно след това. Център-дясното е много по-голямо от лявото. Въпросът е да накараме всички хора в тази област, в център-дясно, да гласуват за своите си политически партии. ГЕРБ, ДСБ, СДС, партията на г-жа Кунева и кой ли не още. Тогава всички ще сме много по-силни. Това е алтернативата, това е вариант. Иначе, по отделно, никой не може да бие БСП и ДПС заедно. Аз го правих няколко години, но сега мощността на ГЕРБ не е толкова голяма. И трябва да се обединим повече хора”, казва Борисов.

Бившият премиер и председател на ГЕРБ призова за незабавното свикване на извънредно заседание на НС, на което да бъде обсъдено президентското вето върху актуализацията на бюджета. Пред Радио Благоевград в Разлог той съобщи, че в момента събира подписи за предсрочното прекратяване на парламентарната ваканция. „Въпросът е, че сега, когато президентът върна ветото, БСП, ДПС и „Атака“ вместо веднага да се съберат, веднага да прегласуват актуализацията, ако не лъжат, щяха да се съберат веднага, а не на 30-и август, когато им свършва почивката. И затова ние инициирахме, така, както е по закон, подписка да ги съберем още следващата седмица, да изговорим още веднъж това, което е опасно, и това, което е ненужно или това, което, да речем, неминуемо ще мине, но поне хората да знаят, да го изгласуваме. И ще свикаме още следващата седмица парламента. Да им предложим да се съобразят и с президентското вето с неговите много добри аргументи. Поне в частта, в която видно е, че грешат. Да не я приемат нея, да не вървят на инат. Това са парите на хората, не са техни пари”, коментира лидерът на ГЕРБ.

Източник: ПИК

Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели