Тези луди, луди архитекти

3
Добави коментар
Profit.bg
Profit.bg

Тези луди, луди архитекти

08 август 2013 | 16:34

3689

Австралийската архитектурна фирма ARM определено има уникален стил и подход към проектирането на сгради – експерт е в необичайни, сюрреалистични фасадни конструкции.

Един от последните им проекти, който трябва да бъде завършен през 2014 г., е Orbis. Седеметажната жилищна сграда в Южен Мелбърн е вдъхновена от творчеството на скулптора Аниш Капур и сюрреалиста Рене Магрит.

Десетте най-удивителни жилища в САЩ

Екстериорът на сградата си играе с възприятията за пространство и дълбочина с помощта на светлоотразителните си вдлъбнати и изпъкнали форми.

И докато 20% от апартаментите Orbis вече са продадени, другата необичайна сграда на ARM също се радва на голям интерес. Строителството на Portrait Building също ще бъде завършено през 2014 г. в Мелбърн.

Това е 32-етажна жилищна сграда, която ще бъде построена на мястото на Carlton & United Brewery. На фасадата й ще бъде изобразен ликът на местен лидер – Уилям Барак.

Образът ще бъде създаден с помощта на дизайна на балконите, които ще бъдат изградени така, че да образуват портрета на Барак – видим от разстояние.

Друг уникален проект на ARM, изграден в Западна Австралия, е Wanangkura Stadium. Идеята на архитектите е сградата да изглежда като вихрушка в пустинята. Всъщност, wanangkura означава точно това на езика на аборигените.

Спортният център е разположен на 4500 кв. м и предлага вътрешни и външни съоръжения за различни спортове.

Най-странните небостъргачи в света

Етикети:

сгради,
архитектура,
австралия,
уникални сгради

9 харесват тази статия

13 не харесват