10 от най-красивите гръцки острови – тема за Гърция – Idi.bg

9
Добави коментар
tao
tao

Екзотичните гръцки острови са една от световните топ дестинации, примамващи огромни тълпи от туристи. И тъй като в Гърция има стотици малки островчета, планирането на подобно пътешествие може да се окаже голяма дилема. За да ви помогнем с избора, направихме списък с десет от най-добрите гръцки острови.

Кос

Известен с дългите си плажни ивици и плодородни земеделски земи, с изобилие от лозя, смокини, маслини, царевица и жито, остров Кос предлага както красиви пейзажи и плажове, така и много исторически забележителности.

Парос

Със своите малки градчета с калдъръмени улички и бели сгради, Парос е един от най-живописните гръцки острови. Заради благоприятното си разположение островът е и удобна отправна точка за посещение на останалите острови в региона. Ако търсите забавления и бурен нощен живот, тук определено ще ви хареса – пълно е с ресторанти и барове. Що се отнася до плажовете, също има голямо разнообразие – от малки и закътани до големи и оживени, в които се провеждат състезания по уиндсърф.

Самос

Самос се смята за едно от най-слънчевите места в цяла Европа. Тук ще откриете удивителни плажове, покрити с камъчета и кристално чисти води, перфектни за гмуркане. Ако никога не сте се гмуркал, тук може да се научите – островът предлага много възможности за това. Ако обичате историческите забележителности, може да посетите останките от Храма на Хера или прочутия акведукт, смятан за едно от древните инженерни чудеса.

Хиос

Разположен съвсем близо до Турция, остров Хиос изобилства от забележителности. Като се започне с построения през 11-ти век манастир Неа Мони и се стигне до средновековните селища, разположени в южната част на острова.

Корфу

Един от най-добрите гръцки острови – Корфу, предлага голямо разнообразие от културно-исторически и природни забележителности. Островът включва множество малки градчета с уникална архитектура, отразяваща различни периоди от тяхното минало. Покрай градчетата са разположени някои от най-красивите девствени плажове на Гърция. Освен другите си забележителности, островът може да се похвали със своите музеи, както и богатия  нощен живот.

Скиатос

Любителите на природата задължително трябва да посетят остров Скиатос. Той е един от най-северните гръцки острови и включва огромни хълмове, борови гори и пясъчни плажове. Освен с красивата природа, Скиатос се слави и с древните си манастири, средновековни замъци, византийски църкви и музеи.

Родос

Ако обичате историята, не пропускайте да посетите остров Родос. Разположен близо до турския бряг, красивият остров ще ви разкрие множество древни съкровища, като Стария град, Храма на Аполон, Акропола в Линдос, Губернаторския дворец, Мостa на Родос и др. Крит

Крит е най-големият гръцки остров. Тук ще намерите огромно разнообразие на хотели, ресторанти, магазини и нощни заведения. Островът разполага както с красиви плажове, така и с живописни планини, така че посетителите му могат да избират измежду многото забавления на открито, като разходки в планината, катерене, конна езда, плуване и т.н. Любителите на историческите забележителности могат да посетят археологическите обекти на острова, някои от които датират от времето на Минойската цивилизация.

Миконос

Остров Миконос е известен като един от космополитните гръцки острови. Град Миконос е невероятно живописен град, представляващ лабиринт от малки улички и бели варосани алеи. Въпреки че улиците са изпълнени с магазини, бутици, художествени галерии, кафенета, барове и ресторанти, Миконос не е загубил напълно своята идентичност – благодарение на строгите правила за строителство, градът е запазил своя традиционен архитектурен стил.

Санторини

Остров Санторини е известен със своите драматични залези, варосани къщи, както и активния си вулкан. Столицата на Санторини ще ви очарова с белите си калдъръмени улички, магазинчета, таверни, хотели и кафенета.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 4941 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност